Mesrob II: Dink cinayetinin azmettiricileri çok iyi korunuyor

Güncelleme Tarihi:

Mesrob II: Dink cinayetinin azmettiricileri çok iyi korunuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2007 16:22

HATAY'ın Samandağ İlçesi'ndeki Ermeni asıllı Türk vatandaşların yaşadığı Vakıflı Köyü'nde ayine katılan Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Hrant Dink cinayetini azmettiren kişilerin çok iyi korunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin tek Ermeni köyü olarak bilinen Vakıflı Köyü'nde yaşayanlar düzenledikleri pazar ayini töreninde dua ve ilahiler okudu. Ayine katılan Mesrob II., gazetecilerin Hrant Dink cinayetiyle ilgili sorularını yanıtladı. Cinayetin azmettiricilerinin çok iyi korunduklarını, bu nedenle bulunamadıklarını öne süren Mesrob II, “Cinayetin muhakkak bir azmettiricisi vardır. Cinayet üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen azmettirici henüz bulunamadı ve karmaşık hal aldı. Bunun nedeni de azmettiricinin iyi korunmasından kaynaklanıyor. Bu yüzden de ortaya çıkartılamıyor.

Bulunmaları için dua ediyoruz” dedi.

Mesrob II, Çankaya Köşkü'nün yerinin bir Ermeni'ye ait olduğuna ididasıyla ilgili bir gazetede çıkan haberin hatırlatılması üzerine “Hukuksal bir çerçevede satın alınmış ve devlete kazandırılmış. Ermeni aileyi de eskiden beri tanıyorum ve sık sık görüşüyorum. Eskiden Ermeni vatandaşa ait olan bu yere Çankaya Köşkü yapılması bize de gurur verdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ayin sırasında kiliseye sığmayan cemaat, yağmur altında dua etti. Ayine Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca da katıldı. Mesrob II, elini öpen çocuklara çikolata dağıttı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!