Meryem Nine’nin türban yorumuna 100 bin ’tık’

Güncelleme Tarihi:

Meryem Nine’nin türban yorumuna 100 bin ’tık’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 00:00

Meryem Kılıç, 83 yaşında. www.hurriyet.com.tr’nin ’Sen de Yolla’ muhabiri oğlu Bekir Kılıç, onun türban yorumlarını videoya kaydedip siteye göndermeden önce, tanıyanı yok gibiydi. Ancak Meryem Nine’nin samimi yorumları, sitede 100 bine yakın kişi tarafından izlendi.

HÜRRİYET’in interten sitesi www.’hurriyet.com.tr’nin ’Sen de Yolla’ muhabiri Bekir Kılıç’ın annesi 83 yaşındaki Meryem Kılıç’ın türban konusundaki yorumlarını, 100 bine yakın kişi izledi. "Hiç böyle türban yorumu duymadınız" başlığıyla Hürriyet’in internet sitesi manşetinde yorumları ilgiyle izlenen 9 çocuk ve 12 torun sahibi Meryem Kılıç, Çorum’un Alaca İlçesi Yenice Köyü’nde yaşıyor. Meryem nine, gençlerin türban kavgasını bırakıp kardeşçe, dostça yaşamalarını istediğini belirterek şunları söyledi:

İğnede keramet mi var

"Bu tülbenti takıp üstüne de bir iğne takıyorsunuz; iğnede bir keramet mi var? Ne olacak açın başınızı... Biz Türküz, hep birlikte kardeşçe yaşayalım. Atatürk bu vatanı bize amanet verdi; askerimizle, sivilimizle hep birlikte yaşıyoruz. Bu tülbenti örtmeyle ne oluyor sanki. Televizyonda gençlerimizin kavga etmesini izledikçe çok üzülüyorum. Mehmetçiklerimiz ölüyor. Bu yaşıma kadar böyle şeyler görmedim ben. Ağlıyorum, üzülüyorum. Anne ve babalar onları nasıl yetiştirdi. Götürüyorlar gençlerimizi başka yerlere eğitiyorlar, kafalarını çeliyorlar ve Türkü Türk’e kırdırıyorlar...

Eskiden tülbent yoktu

Eskiden ne tülbent, ne türban hiçbir şey yoktu. Biz genç kız dönemimizde başımız açık saçlarımızı örgü yapar gezerdik. Şimdi gençler başına tülbenti dolayıp, üzerini de iğneyle tutturuyorlar. Bırakın Allah’a yalvarın, dualar edin, dürüst olun. Gençlerimiz şimdi birbiriyle, ’Senin kafan kapalı, benim açık’ diye kötü oluyorlar, kavga ediyorlar. Ben 80 yaşını aştım böyle şey görmedim. Mutlu olun, barış içinde yaşayın."

Annemin doğal hali

’Sende yolla’ muhabiri Bekir Kılıç, annesinin türban konusunda televizyonlarda izlediği kavgaların ardından yaptığı yorumları çok ilginç bularak, kendisini video kameraya çektiğini ve Hürriyet’e gönderdiğini söyledi. Kılıç, "Annem çıkan olaylara çok üzülüyor ve sürekli üzüntüsünü anlatıyordu. Kendisini en doğal haliyle görüntüleyerek ’Sen de Yolla’ya gönderdim. Bir süre sonra en çok okunan ve yorum yapılan haber olmuş. Çok mutlu oldum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!