Merve’ye son görev

Güncelleme Tarihi:

Merve’ye son görev
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2008 07:00

ABD’de yaşamını yitiren rekortmen yüzücü Merve Terzioğlu’nu son yolculuğa, eski takımı Fenerbahçe ile spor yaşamını sürdürdüğü Galatasaray’daki yüzücü arkadaşları birlikte uğurladı.

TRAFİK kazasında ağır yaralanıp kaldırıldığı hastanede yaşanan ihmal ve hatalar sonrası yaşamanı yitiren genç sporcu için dün Fenerbahçe’deki Galatasaray tesislerinde bir tören düzenlendi. Merve’nin tabutu başında eski ve yeni takımından yüzücü arkadaşları nöbet tuttu. Baba Murat Terzioğlu, kızının ölümünde ihmali bulunan hastane aleyhine hukuk mücadelesi vereceklerini belirterek, devletten destek istedi. İhmalin, otopsiyle de belirlendiğini belirten Terzioğlu, "Bu hukuki mücadelede devlet yöneticilerimizi yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

BAŞARILAR MERVE İÇİN

Törende konuşan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Uygur, zamansız bir kayıp yaşadıklarını belirterek, "Büyük bir üzüntü içindeyiz. Su sporları şubesi olarak kazanacağımız tüm başarıları Merve’ye ithaf edeceğiz" dedi. Fenerbahçe Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ise Merve Terzioğlu’nun, Türkiye’nin yetiştirdiği önemli sporculardan biri olduğunu belirterek, "Fenerbahçe Kulübü adına Galatasaraylı dostlarıma ve Türk sporuna başsağlığı diliyorum" diye konuştu. Terzioğlu’nun tabutu başında, eski kulübü Fenerbahçe’den takım arkadaşı Duygu Gürol ve Galatasaray yüzme takımı kaptanı Burcu Dolunay da birer konuşma yaptı. Merve’nin cenazesi Fenerbahçe Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrasında Çengelköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!