Mersin'de silahlı kişiler kuyumcu soydu

Güncelleme Tarihi:

Mersinde silahlı kişiler kuyumcu soydu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 12:54

Mersinde kar maskeli soyguncular, kalaşnikof ve tabanca ile girdikleri kuyumcuyu soyup çevreye rastgele ateş açtıktan sonra kaçıp izlerini kaybettirdi.

Haberin Devamı

Saat 09.55’de Siteler Mahallesi Çiftçiler Caddesi’ndeki Berat Kuyumculuk’ta meydana gelen olayda, 35 yaşındaki Ayşegül Artuk, 3 yaşındaki oğlu Eymen ile birlikte işyerini açtıktan sonra ara sokaktan gelen kar maskeli 4 kişi, ellerinde kalaşnikof ve tabancalarla içeri girdi. O sırada dışarıda Eymen ile oynayan Artuk’un iş yeri komşusunu da silah zoruyla içeri sokan soyguncular, Ayşegül Artuk’u etkisiz hale getirerek miktarı henüz belirlenemeyen altınları alıp çevreye rastgele ateş açtıktan sonra ara sokakta kendilerini bekleyen harf ve rakam grubu kapatılmış 01 plakalı beyaz renkli otomobille kaçtı. Minik Eymen’in gözleri önünde meydana gelen olayda Ayşegül Artuk ve adı açıklanmayan komşusu büyük panik ve korku yaşadı.

KAÇARKEN HAVAYA ATEŞ AÇTILAR

Olay sonrası kuyumcuya çok sayıda polis sevk edildi. Ekipler olay yerinde inceleme yaparken, Gündoğdu Mahallesi 5771 Sokak’ta bir otomobilden inen yüzleri maskeli 4 kişinin kalaşnikoflarla havaya ateş açtıktan sonra aynı otomobille kaçtıkları ihbarı geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre havaya ateş açanlarla kuyumcuyu soyanların aynı kişiler olduğu belirlendi.

Sürücü ile birlikte 5 kişi oldukları belirtilen silahlı soyguncuları yakalamak için geniş çaplı bir araştırma başlatan polis, kentin tüm ve giriş ve çıkışlarını da kontrol altına aldı. Kuyumcunun önünde ve 5771 Sokak’ta yapılan incelemede ise çok sayıda tabanca ve kalaşnikof boş kovanı buldu.

GÜVENLİK KAMERASI KAYDETTİ

Öte yandan silahlı soyguncuların kuyumcuya gelmesi ve kaçması bir işyerinin güvenlik kameralarınca da saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, ara sokaktan gelen yüzleri maskeli 4 kişi, dışarıda oğlu Eymen ile oynayan kuyumcu Ayşegül Artuk’u ve komşu dükkanın sahibini silah zoruyla içeriye sokuyor.

Soyguncular daha sonra içerisinde altın olan bir torbayla dışarı çıkıp kalaşnikof ve tabancalarla çevreye rastgele ateş ettikten sonra olay yerinden kaçıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!