Mersin'de DPT'nin bağımsız adayı 309 oyla kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Mersinde DPTnin bağımsız adayı 309 oyla kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2007 18:19

MERSİN'de, MHP birinci parti çıkarken, DTP'nin desteklediği bağımsız aday Orhan Miroğlu, 309 oyla milletvekilliğini kaçırdı. Seçimlere hile karıştığını iddia eden Miroğlu, Seçim Kurulu'na itirazda bulunacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Mersin'de MHP birinci, AKP ikinci, CHP ise üçüncü parti oldu. 3 parti 4'er milletvekili çıkarttı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç edenlerin yoğun bir şekilde yaşadığı Mersin'den DTP'nin desteklediği aday olarak seçime giren yazar Orhan Miroğlu, sabaha kadar süren sayımın ardından hüsrana uğradı. Zaman zaman Miroğlu'nun yakınları adliye ve kentin çeşitli semtlerinde gerginlik yaratırken yapılan kesin olmayan hesaplamalara göre 309 oyla milletvekilliğini kaybettiği anlaşıldı. 48 bin 405 oy alan Miroğlu, milletvekilliğini CHP'nin 4'üncü sıra adayı Ali Oksal'a kaptırdı.

İTİRAZ EDECEK

Orhan Miroğlu, seçimlere hile karıştığını iddia etti. DTP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Miroğlu, Mersin Adliyesi’ne gelen siyah renkli Mercedes marka bir otomobilin 3-4 seçim torbası getirdiğini, ardından da 3-4 torba alıp gittiğinin görüldüğünü iddia etti. Bu otomobilin şüpheli bir durum yarattığını belirten Miroğlu, Mersin'de çok rahat, demokratik ve şüphe uyandırmayacak bir seçim sonucunun söz konusu olmadığını savundu. Miroğlu, bu çerçevede Seçim Kurulu'na itirazda bulunacaklarını kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!