Mersin'de 28 bin 752 şişe sahte içki ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Mersinde 28 bin 752 şişe sahte içki ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2009 14:44

EMNİYET Müdürlüğü ekiplerinin Mersin ve Antalya’da düzenlediği eş zamanlı operasyonda piyasa değeri 28 bin 752 şişe sahte cin ve votka ele geçirildi, 4 şüpheli gözaltına alındı.

Mersin'de 2 gün önce göreve başlayan Emniyet Müdürü Arif Öksüz, yaptığı basın toplantısında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Mali Suçlar Büro Amirliği'nin Mersin'deki bir depoda sahte içki imalatı yapıldığı ve bunların şişelenerek Antalya'da piyasaya sürüldüğü bilgisi üzerine operasyon başlattığını açıkladı. Öksüz, iki ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 4 şüphelinin gözaltına alındığını ve piyasaya sürülmeye hazır 28 bin 752 şişe sahte cin ve votka ele geçirildiğini bildirdi.

Emniyet Müdürü Arif Öksüz, operasyonda ayrıca sahte içki yapımında kullanılan 2 tank, 6 bölümden oluşan 2 filtreleme makinesi, sahte içkiyi şişelemede kullanılan 12 musluklu dolum makinesi, doluma hazır 74 bin boş içki şişesi, 22 bin 864 adet TAPDK bandrolü, 11 bin 800 litre etil alkol, 10 litre sahte viski ve cin yapımında kullanılan ‘öz’ diye adlandırılan sıvı madde ve 100 bin plastik içki şişesi kapağına el konulduğu bildirildi. Emniyet Müdürü Arif Öksüz, şöyle dedi:
“İnsan görmeyince inanmıyor. Ama çok sağlıksız bir ortamda hangar olarak kullanılan yerde sahte içkiler hazırlanarak piyasaya sürülüyor. Bunları gerçeğinden ayırt etmek oldukça zor. Bu operasyon, birçok insanımızın sağlıksız ürünler nedeniyle zehirlenmesi ve hatta ölümlerinin de önüne geçti. Ancak, bu yeterli değil. Vatandaşlarımızın da desteği şart. Bu tür imalathaneleri ve bu işlerle uğraşanları bize ‘155 Polis İmdat’ aracılığıyla iletsinler. Ancak bu şekilde art niyetli insanları engelleyip, insan hayatını koruyabiliriz.”

Emniyet Müdürü Öksüz, sahte içki üretiminde kullanılan şişe ve şişe kapaklarının nerelerde imal edildiğine yönelik kapsamlı soruşturma başlatıldığını, farklı illerde bir dizi operasyon yapılacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!