Mersin’de yürek burkan yoksulluk dramı

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de yürek burkan yoksulluk dramı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2010 14:59

MERSİN’de, çöpten plastik ve hurda toplayan 35 yaşındaki Cengiz Yurdakul ile eşi 22 yaşındaki Suzan, oğulları 1.5 yaşındaki Çağlar ve 15 günlük kızları Çağla ile sokakta yaşam savaşı veriyor. Görenlerin yüreklerini burkan manzara karşısında insanlar çaresiz kalırken, Yurdakul ailesi, çöpten buldukları çift kişilik yatak üzerinde gecelerini geçirip, gündüz de topladıkları hurdaları satarak geçinmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

İşte o aile / Foto-Galeri

Yurdakul ailesi, Adana’nın Yavuzlar Mahallesi’nde anne 60 yaşındaki Fadime Yurdakul ile yaşarken, gelini ile tartışan kayınvalide tarafından evden kovuldu. Yurdakul çifti, seyyar satıcıların kullandığı el arabasına bazı eşyalarını çocuklarını yükleyip, aşırı sıcağa rağmen yürüyerek 3 günde 70 kilometre uzaklıktaki Mersin’e geldi. Hiç bir maddi imkanı olmayan aile, çöpten topladıkları plastikler ve hurdaları satarak yaşamaya çalışıyor.

Mersin’de kent girişinde yol kenarında açık havada 1.5 yaşındaki Çağlar ile 15 günlük minik Çağla ve ailenin içler acısı durumunu görenlerin yüreğini burkuyor. Çevrede yoksul ailenin durumunu gören Mehmet Dal ile taksici Arif Bulut büyük dram yaşayan aileyi durdurarak yemek ısmarlayıp, çocuklara süt alırken, yaşananlara da isyan ettiler.

Haberin Devamı

Dal ve Bulut, Mersinli hayırseverlerin aileye sahip çıkmasını isteyerek, “Yoldan geçiyorduk. Onları gördük. Durumlarını görünce çok üzüldüm. Nereden geldiklerini sordum, 3 gündür Adana’dan yaya olarak geliyorlarmış. Onlara yemek söyledim, çocuklara da süt aldım. 15 günlük bebeği görünce yıkıldım. Büyüklerimiz eğer bu aileye sahip çıkarsa çok mutlu oluruz” dedi.

‘TEK DÜŞÜNCEMİZ ÇOCUKLARIMIZ’

Geçimini zorla kazanmasına rağmen annesinin kendilerini evden kovmasına bir anlam veremediğini belirten Cengiz Yurdakul ise, “Birlikte kaldığımız annem, eşimle yaşadığımız tartışma sonucu bizi evinden kovdu. Ben de eşim ve çocuklarımla birlikte yürüyerek 3 günde Mersin’e geldm. Gidecek, kalacak hiç bir yerimiz yok. Çöpten topladıklarımızı satabilirsek günde en fazla 10 lira kazanabiliyoruz. Tek dileğimiz çocuklarımı sağlıklı bir ortamda büyütebilmek” dedi.

Anne 22 yaşındaki Suzan Yurdakul da, her anne gibi çocuklarını sağlıklı bir ortamda büyütmek istediğini belirterek şöyle konuştu:

“Kaynanamla yoksulluk yüzünden kavga edişimiz, bizi bu hale getirdi. Geçinemediğimiz için eşimle birlikte yola düştük. Yürüyerek Mersin’e geldik. Mersin’de de Adana’da yaptığımız gibi çöplerden topladığımız hurdalar ve plastik şişeleri satarak para kazanmaya çalışıyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çocuklarımı böyle nasıl büyüteceğimi bilmiyorum. Bebeğimin bakıma ihtiyacı var. Kısacası çaresiz ve imkansız kaldık” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!