Meriç ve Tunca tek nehir

Güncelleme Tarihi:

Meriç ve Tunca tek nehir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2014 01:22

BULGARİSTAN ve Edirne’deki şiddetli yağışların ardından Meriç ve Tunca nehirleri taştı. Meriç ve Tunca köprülerinin olduğu bölümde iki nehrin suları yatağından çıkarak birleşti.

Haberin Devamı

Meriç Nehri’nin taşması sonucu yatağın kenarında bulunan İzzet Arseven Kent Ormanı, ekili araziler, sosyal tesisler, Karaağaç Mahallesi’ne giden Lozan Caddesi’nin büyük bir bölümü sular altında kaldı.
Meriç ve Tunca köprüleri trafiğe kapatılırken, karşı kıyıdaki Karaağaç Mahallesi ile Bosnaköy’ün Edirne merkezle bağlantısı kesildi. Dün sabah işe gidecek olanları askeri araçlar ve kepçelerle kent merkezine taşıdı. Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı da ulaşıma kapanınca çıkış yapacak olanlar, İpsala Sınır Kapısı’na ve diğer gümrüklere yönlendirilmeye başlandı.


Devlet Su İşleri 11’inci Bölge Müdürlüğü verilerine göre, mevsim normallerinde 600 olan Meriç Nehri’ndeki debi, önceki gece 1433, dün sabah da 1457 metreküpe yükseldi. Tunca Nehri’nde mevsim normallerinde 60 olan debi önceki gün 352 metreküp seviyesine yükseldi. Akşam saatlerinde iki nehrin debisi düşmeye başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!