Mercedes yeni A Serisi’ni MINI’yle ortak üretecek

Güncelleme Tarihi:

Mercedes yeni A Serisi’ni MINI’yle ortak üretecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 00:00

İki ezeli rakip Mercedes ve BMW’nin Audi’ye karşı yapacağı ittifakın detayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Alman Auto Bild dergisi, Mercedes ve BMW’nin küçük sınıfta ortak model üreteceğini iddia etti. Dergide yayınlanan haberde, Mercedes’in yeni A Serisi’ni, MINI platformunda üretme konusunda BMW’yle görüşmeler yaptığı kaydedildi.

OTOMOTİV sektörüne yön veren iki ezeli rakip BMW ve Mercedes’in iki hafta önce ortak üretim ve teknoloji geliştirme konusunda Audi’ye karşı ittifak yapmaya hazırlandığı haberine yer vermiştik. Alman üreticiler arasında hızla atağa kalkan Audi’nin kendi grubundaki markalar arasında ortak teknoloji ve platform kullanımıyla BMW ve Mercedes’i tehdit edecek duruma gelmesi, BMW’nin Mercedes’i ortaklığa davet etmesine neden olmuştu.

BMW Satış ve Pazarlama Direktörü Michael Ganal, her iki lüks otomobil üreticisinin de büyük paralar harcayarak yeni teknoloji ürettiklerini ve bazı araştırma çalışmalarının beraber yürütürlerse iki firma açısından da kárlı olabileceğini belirtmişti.

MERCEDES REDDETMİŞTİ

Ganal, Mercedes ile hali hazırdaki hibrid motor geliştirme ortaklıklarının diğer alanlara da kayabileceğini söylemesinin ardından, Mercedes Satış ve Pazarlama Başkanı Klaus Maier, ortaklığı genişletmek gibi bir planlarının olmadığını belirtmiş; buna karşın Mercedes cephesinden ismi açıklanmayan bir yönetici de markalarına faydalı olabilecek bir ortaklıktan geri kalmayacaklarını söyleyerek kafaların daha çok karışmasına neden oldu.

Bu gelişmelerin ardından geçtiğimiz hafta Alman Auto Bild dergisinde yayınlanan haberde iki ezeli rakibin orta sınıfta ortak platformu kullanan bir otomobil üretme yolunda ciddi adımlar atmaya başladıkları belirtildi. Haberde, iki firmanın Mercedes A Serisi’ni yeni MINI’nin platformunda üretme konusunda bir araya geldikleri belirtilerek, "BMW, İngiltere’deki MINI fabrikasının tam kapasiteyle çalışmadığı için zarar etme endişesi duyuyordu. Bu yüzden kendisine bu fabrikadaki kapasiteyi doldurmak için ortak arıyordu. Bu ortaklar arasında Honda, PSA Grubu ve (Peugeot-Citroen) Mercedes’in adı geçiyor. Diğer taraftan Mercedes de, yeni A Serisi’ni 2012 yılında Chrysler ile ortak platformda üretmeyi planlıyordu. Ancak bu plan Chrysler satılınca suya düştü. Zarar etmekten korkan BMW ve Mercedes’in yaşadığı bu sıkıntılar ikiliyi bir araya getiriyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!