Menemen'de patlama: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Menemende patlama: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2002 11:25

İzmir'in Menemen İlçesi Asarlık Beldesi'nde, inşaat işçisi baba oğul, hurda toplamak için girdikleri askeri atış alanında buldukları havan mermisinin patlaması sonucu öldü.

Haberin Devamı

İnönü Mahallesi'ndeki, askeri birlikler tarafından atış alanı olarak kullanılan arazide hurda toplayan inşaat işçisi Halit Kaya (31) ve oğlu Burhan Kaya (14), patlamamış havan mermisi buldu. İncelemek istedikleri havan mermisinin patlaması sonucu, Halit Kaya ve oğlu Burhan Kaya parçalanarak öldü. Patlama ihbarı üzerine olay yerine gelen polisler, baba ile oğlunun cesetlerini buldu. Polisler, patlamamış başka mühimmatın olabileceği gerekçesiyle çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

İzmir'den olay yerine gelen uzman ekipler, yaptıkları incelemede, patlamanın askeri havan mermisinden kaynaklandığını ve olay yeri çevresinde başka bir mühimmat olmadığını belirlediler.

Olayla ilgili incelemenin, Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürüldüğü bildirildi.

Yetkililer, telle çevrili olmayan atış alanı bölgesine  girilmesinin tehlikeli olduÄŸunu belirterek, hurda arama gerekçesiyle bölgeye girmek isteyen vatandaÅŸları uyardı.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!