Memurluk sınavı başvuruları yarın başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Memurluk sınavı başvuruları yarın başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2001 00:00


Öğretmenlik, müfettiş yardımcılığı, kaymakam adaylığı gibi bazı mesleklere alınacak memur adaylarına yönelik yapılacak Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı'na (KMS) başvurular, yarın başlayacak.

Öğretmenlik, müfettiş yardımcılığı, kaymakam adaylığı, uzman yardımcılığı, denetmen yardımcılığı gibi 80 tür meslek dalına ilk defamemur olarak alınacaklara yönelik KMS yapılacak.
Yönetici sınavları
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yapacağı Yönetici Seçme Sınavı için başvurular, 1 Mayıs Salı günü başlayacak. Sınava, öğretmenlik mesleğine en az 5 yıl hizmet verenlerden, Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkinYönetmelik'te belirlenen koşulları taşıyanlar başvurabilecek.

Yönetici adayları, il milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulacak başvuru kabul bürolarından gerekli belgeleri alabilecekler. Başvuru belgeleri, 9 Mayıs 2001 tarihine kadar, yine il milli eğitim müdürlüklerine teslim edilecek.

Yönetici Seçme Sınavı, 2 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Trabzon, Samsun ve Van il merkezlerinde gerçekleştirilecek.

Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi, 100 puan üzerinden yapılacak. 70 ve üstünde puan alanlar başarılı sayılacak. Sınav sonuçları, 12 Haziran 2001'de Bakanlık'ta ve il milli eğitimmüdürlüklerinde ilan edilecek.

Sınavı kazananlar, başarı durumunu gösterir listedeki en yüksek puandan başlanarak, belirlenen programa göre hizmetiçi eğitime alınacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!