Memur başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

Memur başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2001 14:46

Sağlık ve teknik hizmetler sınıfındaki 9 bin 611 boş kadroya, devlet memurluğu sınavında başarılı olanlar arasından alınacak yeni memurlar için başvurular başladı.

Haberin Devamı

8 bin 230`su sağlık, bin 381`i de teknik hizmetler sınıfına ait boş kadroların bin 19`una lise ve dengi okul, bin 195`ine 2 yıllık yüksekokul, bin 397`sine de fakülte veya en az 4 yıllık yüksekokul mezunları arasından yerleştirme yapılacak.

Belirlenen kadrolar için başvuruda bulunacak adaylar, illerde valiliklerde ve valiliklerce belirlenen ilçelerde kurulan başvuru bürolarından 2 milyon lira karşılığında ``5. dönem merkezi yerleştirme kılavuzu ile başvuru formu``nu temin edebilecekler.

Durumlarına uygun kadrolara yerleştirilme talebinde bulunanlar da,Ziraat Bankası Başkent Şubesi`nde (1683) açılan 243141 nolu hesaba 3 milyon lira yatıracak ve başvuru formunu, banka dekontu ile birlikte oluşturulan bürolara elden teslim edecek. Memur başvuruları, 11 Ocak 2002 mesai saati bitiminde sona erecek.

Haberin Devamı

5. dönem merkezi yerleştirme kılavuzunda yalnızca teknik hizmetlerve sağlık hizmetleri sınıfına ait boş kadrolara (mühendis, tekniker, teknisyen, hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknisyeni v.b) yer verildiğinden DMS`de başarılı olup da sağlık ve teknikli ilgili öğrenim kurumları ve bölümlerinden mezun olan adaylar, aranılan şartları taşımaları kaydıyla tercihte bulunabilecek.

Başvuru veya atanma tarihi itibarıyle aranılan şartlardan herhangibirisine sahip olmadığı tespit edilen adaylar, yerleştirilmiş olsalar bile atamaları yapılmayacak.

Söz konusu kadrolara devlet memurları sınavındaki başarı sırasına göre, Devlet Personel Başkanlığı`nca merkezi yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!