Melih Cevdet'in ödül gecesi

Güncelleme Tarihi:

Melih Cevdetin ödül gecesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl şiir dalında verilen Aydın Doğan Ödülü, önceki gece yapılan bir törenle Melih Cevdet Anday'a verildi. Medya, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ünlü ismin katıldığı gecede ünlü şair ödülünü Kültür Bakanı İstemihan Talay ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın elinden aldı.

AYDIN Doğan Vakfı'nın her yıl farklı bir alanda verdiği, bu yıl da şiir dalında verilen Aydın Doğan Ödülü'ne layık bulunan şair Melih Cevdet Anday, ödülünü Kültür Bakanı İstemihan Talay ve vakfın kurucusu Aydın Doğan'ın elinden aldı.

Hürriyet Medya Towers Çetin Emeç Salonu'nda, önceki akşam düzenlenen törene katılanlar, Türk şiirinin ustalarından olan Melih Cevdet Anday'ı ayakta alkışladılar. Anday'a 15 milyar liralık para ödülüyle birlikte bir de plaket verildi.

Başbakan Bülent Ecevit'in telgraf göndererek Melih Cevdet Anday'ı kutladığı gecede, Anday'ın yaşamının anlatıldığı bir film gösterildi. Daha sonra konuşan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Orhan Birgit, Aydın Doğan Ödülü'nün her yıl Türkiye'nin, bilim, kültür, sanat alanlarında uğraş veren değerlerini desteklemek amacıyla verildiğini söyledi. Kültür Bakanı İstemihan Talay da Aydın Doğan Vakfı'nın ülkenin kültürel ve sanatsal gelişimine her alanda çok önemli katkı sağladığını belirterek başladığı konuşmasında, ‘‘Melih Cevdet Anday'a bu çok değerli ödül sanatımıza katkıda bulunan değerli insanları gelecek kuşaklara taşımak ve onlara olan saygımızı göstermek adına büyük değer taşıyor’’ dedi.

Melih Cevdet Anday ise ödüle değer görülmekten çok büyük mutluluk duyduğunu belirterek ''Sağlığım elverdiği sürece şiir yazmaya devam edeceğim'' dedi.

Ödül törenine Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın yanı sıra Aydın Doğan Vakfı kurucusu, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, eşi, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili Sema Doğan, Doğan Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Doğan Medya Grubu Başkan Yardımcısı ve Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hürriyet Başyazarı Oktay Ekşi, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Seçkin Türesay, Hürriyet Gazetesi yazarı Mümtaz Soysal, Milliyet Gazetesi Murahhas Azası Doğan Heper, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Doğan, Milliyet Gazetesi yazarı Hasan Pulur, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Y. Yılmaz, Radikal Gazetesi yazarı Hakkı Devrim, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nail Güreli, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Berin Nadi, Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı İlhan Selçuk, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kenan Akın, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Şakir Eczacıbaşı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, yazar Adalet Ağaoğlu, İstanbul milletvekili Aydın Ayaydın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve çok sayıda yazar ve şair katıldı.

JÜRİ ÜYELERİ

Doç Dr. Nüket Esen

Adalet Ağaoğlu

Mehmet H. Doğan

Prof. Dr. Mustafa Durak

Prof. Dr. İnci Enginün

Prof. Dr. Talat Halman

Doğan Hızlan

Fethi Naci

Prof. Dr. Tahsin Yücel

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!