Mehmet Ali Yaprak cezaevinde öldü

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Ali Yaprak cezaevinde öldü
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 05, 2004 14:16

Susurluk skandalına adı karışan ve 5 milyon Catagon hapının ele geçirildiği operasyonla ilgili yargılanan Mehmet Ali Yaprak, şeker komasında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Gebze'de bir ilaç fabrikasında 5 milyon adet ''Captagon'' adlı uyuşturucu hapının ele geçirildiği ''Kilit Operasyonu'' kapsamında tutuklanan ve İstanbul DGM'de yargılanan işadamı Mehmet Ali Yaprak (Yalçın), cezaevinde girdiği şeker koması sonucu kaldırıldığı hastanede öldü.

Tutuklu bulunduÄŸu BayrampaÅŸa Cezaevi'nden can güvenliÄŸi nedeniyle Kartal H Tipi Cezaevi'ne sevkedilen Mehmet Ali Yaprak (54), dün aniden ÅŸeker komasına girdi. Kartal Dr. Lütfi Kırdar EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'ne kaldırılan Yaprak, burada yapılan müdahaleye raÄŸmen kurtarılamayarak yaÅŸamını yitirdi.Â

Mehmet Ali Yaprak'ın ölüm haberi üzerine hastaneye gelen oğlu Ahmet Yaprak, böbreklerinden rahatsız olan babasının aynı zamanda şeker hastası olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

''Hastaneye yatırılması gerektiÄŸi konusunda elimizde raporlar da vardı. Defalarca müracaatımız oldu. Åžeker hastası olduÄŸu için, diyet yemekleri çıkması gerekiyordu. Kısa süre önce yemek çıkarabildiler ancak yine hastaneye yatırmadılar. Dün de rahatsızlanmış. Cezaevi müdürü ve diÄŸer yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız.''Â
   Â
SUSURLUK SKANDALIDA ADI KARIÅžMIÅžTI
   Â
Gaziantep'te yerel yayın yapan Yaprak TV'nin eski sahibi Mehmet Ali Yaprak, 25 Mayıs 1996'da televizyon binasından çıkarak evinin önüne geldiğinde kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırılmış ve 6 gün sonra Hilvan ilçesinde serbest bırakılmıştı.

Fidye amacıyla gerçekleştirilen kaçırılma olayıyla ilgili aralarında Haluk Kırcı'nın da bulunduğu 9 sanık hakkında dava açılmış, sanıklar, delil yokluğu, mağdurun şikayetçi olmaması, sanıkların teşhis edilememesi nedeniyle beraat etmişlerdi.

Mehmet Ali Yaprak, Gaziantep Barosu avukatlarından Burhan Veli Torun'un 14 Mayıs 1997'de evinin önünde otomobiline bindiği sırada öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklanmış ve yargılama sonucunda ''kastı aşan fiilden'' 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası almıştı.

Tahliye olduktan sonra soyadını değiştiren Mehmet Ali Yaprak (Yalçın), ''Kilit Operasyonu'' davasında İstanbul 5 No'lu DGM'de ''teşekkül oluşturarak uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan 30 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!