Meğer neymiş bu Apple böyle

Güncelleme Tarihi:

Meğer neymiş bu Apple böyle
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2005 00:00

Apple’ın Macintosh model bilgisayarları öteden beri pek çok sektörde tasarım işleri için profesyonelce kullanılıyordu. Tüketici elektroniği pazarının hızlı gelişimi sayesinde Apple da ürünlerinin çeşidini artırdı ve hemen her kullanıcıya hitap edebilen ürünler geliştirdi. Bu nedenle öne çıkan Apple ürünlerini bir elden geçireyim dedim. Farklı tüketici gruplarna hitap eden üç bilgisayar modeli ve genci yaşlısı herkesin gönlünde taht kuran iPod MP3 çaları tadını çıkararak test ettim.

Yerimiz müsait olmadığı için, her birinden kısa kısa söz edebiliyorum maalesef. Fakat size tavsiyem, apple.com.tr’ye girin ve bu ürünler hakkında çok daha fazla detaya ve fotoğraflara erişin.

iMac

İlk bakışta sadece bir ekran görüyorsunuz; ama biraz yaklaşınca onun tam teşekküllü bir bilgisayar olduğunu fark edeceksiniz. Bir kişisel bilgisayarda yapılabilecek hemen her şeyi iMac ile gerçekleştirmek mümkün. Apple’ın iPod’dan edindiği deneyimle ürettiği bu bilgisayarı kullanmak, bir MP3 çalar kullanmak kadar kolay ve eğlenceli. 17 ve 20 inç geniş ekran seçeneklerine sahip iMac’te G5 işlemci, kızaksız optik sürücü, sabit disk, hoparlör ve büyüleyici ekranına yerleştirilen bir güç kaynağı bulunuyor. iLife yazılım paketi sayesinde iMac’i ev eğlencesinin göbeğine oturtmak mümkün. Küçük ve 5 tuşlu uzaktan kumandasıyla bu bilgisayar her isteğinizi yerine getirebiliyor.

PowerBook G4

Apple dizüstü bilgisayar modelleri iBook ve PowerBook adlı ürün grupları altında toplanıyor. 12, 15 ve 17 inç geniş ekran seçenekleriyle sunulan PowerBook, estetik tasarımının yanı sıra donanım ve yazılım performansıyla da benden iyi not aldı. 1.67 GHz G4 işlemciye sahip ürün, 512 MB bellek, 100 GB sabit disk, DVD yazıcı gibi teknik özellikleri bir yana, ortamın aydınlık oranına göre ışıklanan klavyesiyle beni büyüledi.

iPod Nano

iPod, yüksek bellek kapasiteli MP3 çalar pazarını canlandıran ve bir zamanların efsane müzik çaları Sony Walkman’in modern versiyonu. Bu gözde teknolojik oyuncağın kısa söre önce çok daha ince ve hafif bir modeli çıktı. iPod Nano adlı bu cihaz, 2 GB (500 şarkı) ve 4 GB (1000 şarkı) modelleri ile pazara sunuldu. Tek şarjda 14 saate kadar çalışan iPod Nano, o sırada dinlediğiniz şarkının albüm kapağını renkli olarak gösteriyor, fotoğraf ve özel ses kayıtlarını taşıyabiliyor. iPod Nano’nun dokunmatik tekeri ile şarkı arşivi arasında gezinmek ve mönüleri kullanmak çok hızlı ve kolay.

Mac mini

Apple tarihinin en ekonomik ve küçük bilgisayarı olan ‘Mac mini’ Apple tarafından, mevcut bilgisayar kullanıcılarının Mac’le tanışması için dizayn edilmiş. Mac OS X işletim sistemi ile çalışan Mac mini ile birlikte; iPhoto, iMovie, iTunes, iDVD ve GarageBand yazılımlarının bulunduran iLife’05 dijital yaşam paketi ücretsiz olarak veriliyor. 1.3 kilogram ağırlığında ve 5x16x16 cm boyutlarında olan Mac mini ev kullanıcıları için ideal.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!