Medyadan - Ciddî haberler

Güncelleme Tarihi:

Medyadan - Ciddî haberler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2002 17:59

Mehmet Barlas’a göre gelecek seçim bir perşembe günü yapılacak – Çiller’in “görücü usulüyle” birinci sıradan aday yaptığı kim? – Rauf Tamer’in yazısına sıkıştırdığı paragraf - Dokunulmazlığı kaldıracağına söz veren parti başkanı ... Bunlar “ciddî alıntılar...”

Haberin Devamı

Mehmet Barlas rejim değişikliği mi bekliyor?

Mehmet Barlas artık Akşam’da yazıyor. 30 eylül tarihli ilk yazısında, 3 Kasım’da yapılacak seçimin bir sonuç vermeyeceğini, milletvekili genel seçimlerinin 15 Nisan 2004’te yenileneceğini söylüyor, daha doğrusu kehanette bulunuyordu. Barlas tecrübeli bir gazetecidir, bundan sonraki erken seçimin, her zamanki gibi bir pazar günü değil, 15 Nisan 2004 perşembe günü yapılacağını boşuna yazmamıştır. Yıllarca bir dinci gazetede yazdı, o çevreyi tanır. Bizim bilemediğimiz bir rejim değişikliği filan mı bekliyor acaba? İşkillendim doğrusu...

* * *

Çiller : Görücü usulüyle 1.sıradan aday tespiti

Hürriyet yazarları, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’i Yeniköy’deki yalısında ziyaret ettiler. (Hürriyet, 3 ekim) Çiller’den bir iki vecize :

- “Ben Sayın Bayar’la önceden hiç konuşmadım. İlk el sıkışımız (ve hâlâ bırakmayışları...) listelerin YSK’ya verildiği gün oldu. Fakat tabii arkadaşlar vardı aramızda gidip gelen. (Mehmet Ali Bayar DTP’nin Genel Başkanı iken, DYP’nin İzmir 2.bölge 1.sıradan milletvekili adayı oldu. Demek ki görücü usulüyle de aday belirlenebiliyormuş...) Sonradan çok sevdim. Değerli bir çocuk, değerli bir arkadaş. 

- (Pakize Suda sormuş zaten “Hiç tanımadan evlilik gibi bir şey mi?” diye, cevabı:) Yok yok öyle değil canım... “Beni tanımak illâ beni görmek değildir” diye bir söz vardır ya... (Pek de mütevazıdır malûm, o sözün sahibi Mustafa Kemal’dir...)

- “Siz gazeteciler, AKP’nin karşısındaki parti CHP diye yazdıkça, merkez ve sağ oylar AKP’ye gidiyor, yani AKP’nin işine yarıyor” diyor mealen. (Yani “Anketleri birazcık çarpıtın, AKP’nin karşısındaki en güçlü parti CHP değil DYP diye yazıverin” diye rica ediyor, vallahi kendisi için değil, memleketin hayrına...)

- Her mahallede 100 trilyoner yaratırım. (Söylemedi demeyin, bunun sadece bir yolu vardır : hiper-enflasyon!)


* * *

Mutfakta bir kadın olunca, iyi oluyor

Fortune dergisi “karakteri, dayanıklılığı ve şirket gelirini baz alarak” bir sıralama yapmış, dünyanın en başarılı iş kadınlarını seçmiş. Birinci sırada Hewlett-Packard’ın başkanı Carly Fiorina geliyormuş. Keyifle okunan bir haberdi. Haber başlığı : “Erkeklere parmak ısırtanlar.” Sadece Akşam’da gördüm. Bu haberi biz de, Genel Yayın Yönetmeni kadın olan tek gazete sayesinde okuduk!(3 ekim)


* * *

Rauf Tamer’in yazısına sıkıştırdığı parafraf

Star gazetesinde yazan Rauf Tamer kendi patronundan pek bahsetmez, rakip patronlar hakkında pek atıp tutmaz. Ama bakın 3 ekim yazısının arasına sıkıştırdığı bölüme :

“Biz gazetecilerin de fiyakasına pek aldanmayın. Lider Sultası diye hep Ankara'yı eleştiririz ama Patron Sultası olmadan yaşayamayız. Hükümetler kurduran, hükümetler indiren, valilere, polis müdürlerine meydan okuyan biz gazeteciler, kendi patronlarımıza çıkıp hatalarını söyleyemeyiz. 20, 30, 40 yıldır böyleyiz. İstisnalar elbet vardır. Onları tenzih ederiz.”

“Ama çoğumuz, saygıyı teslimiyetle karıştırmaktayız. Orada kalabilmek ya da yukarılara tırmanabilmek için çok uysal ve cici çocuklar oluruz. Halbuki, hiç böyle şeyler sevmeyen, bizden hep doğruları takır takır duymak isteyen, eleştiriye açık ve gayet demokratik patronlar vardır. Hayır. Onları bile ray'dan çıkartmak ve zorla sulta'ya itmek isteriz. Başardığımız olmuştur. Ama başaramadıklarımız da. Her neyse.”

Rauf Tamer’in 3 ekim tarihli yazısı için : http://www.stargazete.com/index.asp?yazarid=4


* * *

Ve kara mizah

Fethiye, Milas ve Muğla’da halka hitap eden Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzanİktidara geldiklerinde milletvekili dokunulmazlığını kaldıracaklarını” söylemiş. (Damga, 2 ekim)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!