Medusa kimdir? İşte, Medusa efsanesi hakkında detaylar

Güncelleme Tarihi:

Medusa kimdir İşte, Medusa efsanesi hakkında detaylar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2018 19:01

Mitolojik bir karakter olan Medusa'nın kim olduğu merak konusu oldu. Basında yer alan haberler ya da televizyon programlarında bu ismi ve efsanesini duyan vatandaşlar, 'Medusa nedir?' ve 'Medusa kimdir?' sorularına yanıt arıyor. İşte, Medusa hakkında merak edilen tüm detaylar...

Haberin Devamı

Mitolojide "Gözlerine bakan kötü niyetli kişileri taşa çevirdiğine" inanılan bir karakter olan Medusa, Yunan mitolojisinde yeraltı dünyasının dişi canavarı olan üç Gorgona’ dan biri olarak biliniyor.

Efsaneye göre,  bu üç kız kardeşten yalnızca yılan saçlı Medusa ölümlüdür ve kendisine bakanları taşa çevirme gücüne sahiptir. Bu nedenle Antik dönemde büyük yapıları ve özel yerleri kötülüklerden korumak amacıyla Medusa kabartmaları, mozaikleri ve resimleri sık sık kullanılmıştır. Bu eserlerden günümüze gelenler de vardır.

Kökeni M.S 1. yüzyılın ilk evrelerine dayanan, mitolojide "Gözlerine bakan kötü niyetli kişileri taşa çevirdiğine" inanılan "yılan saçlı, keskin dişli, dişi canavar" olarak bilinen Medusa'nın figürlerine ülkemiz sınırları içerisinde, Aydın'ın Didim ilçesindeki Apollo Tapınağı'nda ve İstanbul'da Yerebatan Sarnıcı'nda rastlamak mümkün.

Haberin Devamı

Büyük ve özel yapıların yanı sıra Medusa başı, Bizans'ta kılıç kabzalarına ve başka gereçlere de işlenmiştir. Böylelikle kötülüklerden korunulacağına inanılmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!