Medeni Kanun tasarısında uzlaşma sağlandı

Güncelleme Tarihi:

Medeni Kanun tasarısında uzlaşma sağlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2001 00:00


TBMM Adalet Komisyonu'nda Ocak ayından bu yana görüşmeleri süren Medeni Kanun Tasarısı'nın krize neden olan mal rejimi bölümü üzerinde anlaşma sağlandığı bildirildi. Adalet Bakanı Hikmet sami Türk ile MHP'li milletvekillerinin anlaşması gereği, komisyon Perşembe günü ele alacak.

Adalet Komisyonu Başkanı Emin Karaa, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ile komisyonunun MHP'li üyelerinin yaptığı toplantıda anlaşmaya varıldığını söyledi.

ERTELENEN 80 MADDE GÖRÜŞÜLECEK

Uzlaşmanın sağlandığı görüşmeye kendisinin katılmadığını bildiren Karaa, Adalet Komisyonu'nun 7 Haziran Perşembe günü toplanarak, ''sonradan görüşülmek üzere'' atlanan ve mal rejimini düzenleyen 80 maddeyi ele alacağını ifade etti.

Tasarı üzerindeki görüşmeler, ''paylaşmalı mal ayrılığı'' rejiminin kabul edildiği 202. madde üzerinde tekrir-i müzakere (yeniden görüşme) önergesi verilmesiyle başlanacak.

Türk ile MHP'li üyeler arasında varılan anlaşmada, yasal mal rejimi olarak hükümet tasarısındaki şekliyle ''edinilmiş mallara katılma rejimi'' benimsendi. Ancak, zina ya da cana kast durumları ileeşlerin sosyal konumu ve çocuklu olup olmamasına göre hakime takdir yetkisi tanınması öngörülüyor. Kanunun yürürlük tarihi 2003 yılına çekilirken, eşlere diğer mal rejimleri arasında seçme hakkı da getiriliyor. (Ankara/aa)




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!