Medeni davranışlar

Güncelleme Tarihi:

Medeni davranışlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2013 00:00

Ne güzel ki insanlar ‘Ağaçlar katledilmesin, düşüncelerimiz kale alınsın’ diye meydanlara çıkıyor. Bunlar medeni davranışlar, bu sevindirici. Bu noktaya geldiysek temel hak ve hukuk meseleleri gibi başka meseleleri hallettik demektir.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Gezi Parkı eylemlerini değerlendirirken, çevre protestolarının gelişmişlik göstergesi olduğunu belirterek, “İnsanlar yaşadıkları yerle ilgili kararlara ortak olmak istiyorlar, buna da anlayış gösterilmesi gerekir” mesajını verdi. TBMM Çevre Komisyonu üyelerini dün Çankaya Köşkü’nde kabul eden Gül, “Ne güzel ki insanlar ‘Ağaçlar katledilmesin, düşüncelerimiz kale alınsın’ diye meydanlara çıkıyor. Bunlar medeni davranışlar, bu sevindirici. Ben bunlara çok karamsar bakmıyorum” değerlendirmesini yaptı. “Maalesef artık zengin olma arzusu sınır tanımıyor” diyerek çevre duyarlılığına dikkat çeken Gül, temel hak ve hukuk arayışlarının da ötesinde çevreyle, ağaçla ilgili protestoların yapılıyor olmasının Türkiye’nin demokratik, gelişmiş bir toplum olmaya aday olduğunun göstergesi olduğunu vurguladı. Gül, “Bu noktaya geldiysek temel hak ve hukuk meseleleri gibi başka meseleleri hallettik demektir” diye konuştu. Devletin çevre konularında hassas davranması gerektiğini belirten Gül, “Bu konudaki hassasiyetlere de saygılı olunması gerekir” değerlendirmesini yaptı. Çevrenin bilgi, görgü ve vizyon sorunu olduğuna dikkat çeken Gül, eylemlerde aşırıya kaçmamak kaydıyla insanların ağacını koruyabileceğini, bu konuda tepkisini gösterebileceğini belirtti. 

OLGUNLUKLA KARŞILANMALI

Haberin Devamı

Gül, “Eğer çevreyi siyasete, ideolojiye alet etmezsek mesajlarımızı daha iyi yansıtırız” yorumunu yaptı. Gül, çevre için eylem yapan gençlerin tavrında art niyet aranmaması gerektiğini de vurguladı, “Dünün Türkiye’sinde faili meçhuller, hak ihlalleri konuşuluyordu, bugünün Türkiye’sinde çevreyi tartışıyoruz. Bunları olgunlukla karşılamak gerekir. İnsanların ideolojik yaklaşımları elbette olacak, ideolojik fikirlere saygılıyız ancak illegaliteyi bunlardan ayırmak lazım. Yakıp yıkan yapıyı tasvip etmeyiz. Provokatif faaliyetler ile iyi niyetli insanların birbirinden ayrılması, hepimizin sağduyulu olması lazım” dedi.

SAYGI DUYMALIYIZ

TBMM Çevre Komisyonu’nun AK Partili Başkanı Erol Kaya ise düzenlediği basın toplantısında, Gezi Parkı olaylarını değerlendirirken, çevre hassasiyetiyle yola çıkanlara teşekkür ettiğini söyledi. Kaya, “Bu insanlarımızın mücadelesi, Taksim’de yapılan çalışmalara katılmaktır. Şehirdeki gelişmeleri takip etmeleridir. Buna saygı duymalıyız” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!