Meclis'ten kovuluyor

Güncelleme Tarihi:

Meclisten kovuluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sürekli parti değiştirdiği için adı, ‘‘Dansöz Kubi’’ye çıkan Afyon Bağımsız Milletvekili Kubilay Uygun'un Meclis'ten atılması için düğmeye basıldı. Sağlık nedenlerini öne sürüp, 20'şer günlük 2 ayrı rapor alan Uygun'un, o tarihlerde Marmaris'te bir kadınla beraber olduğu belirlendi. Raporlar geçersiz sayıldı.

TBMM'nin parti değiştirme rekortmeni Afyon Bağımsız Milletvekili Kubilay Uygun, bu kez köşeye sıkıştı. Uygun'un, ‘‘midede yanma ve ekşime’’ ile ‘‘kulak çınlaması ve yüksek ateş’’ yakınmalarıyla 20'şer günlük iki ayrı sağlık raporu aldığı, ancak aynı tarihlerde genç bir kadınla tatil yaptığı ortaya çıktı.

Uygun'un ‘hasta raporları’ geçersiz sayılırken, Meclis üyeliğinin düşürülmesi için de düğmeye basıldı.

TBMM Başkanlık Divanı'nın dünkü toplantısında, vekillerin mazeret ve sağlık izinleri ele alındı. 14 milletvekilinin sağlık raporu onaylandı. Yapılan incelemede Uygun'un, 22 Haziran 1998'de, İzmir Atatürk Eğitim Hastanesi'nde görevli İçhastalıkları uzmanı Dr. Fahri Sarıoğlu'ndan aldığı 20 günlük bir raporu Meclis'e gönderdiği ortaya çıktı. Uygun daha sonra Meclis'e, 13 Temmuz 1998'de Edremit SSK Hastanesi Baştabibi Dr. Orhan Bayoğlu'ndan aldığı 20 günlük bir rapor daha gönderdi.

RUH DOKTORU RAPORU OLSA

TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan, Uygun'un raporlarının diğerlerinden ayrı ele alınmasını istedi. Gürkan, ‘‘Raporlu olduğu tarihte Uygun'u, Marmaris'te, genç bir bayanla gören milletvekillerimiz var. Aldığı transfer paralarını böyle yiyen birinin raporlarını onaylayamayız’’ dedi.

Bu arada, DYP'li Kamer Genç ile ANAP'lı Levent Mıstıkoğlu, Uygun'u savunmadılar, ancak milletvekillerinin raporlarının bu şekide ele alınması yolunun açılmaması gerektiğini bildirdiler. Mıstıkoğlu, bunun bir intikam olayına dönüşmemesi gerektiğini de vurguladı. Bunun üzerine Gürkan, ‘‘Bir rapor mide hastalığı, diğeri de orta kulak iltihabı için. Eğer ruh doktorundan rapor alsaydı itiraz etmezdim’’ dedi.

Yapılan tartışmalar sonucunda DYP'li üyelerle, ANAP'lı Mıstıkoğlu'nun itirazına rağmen, Uygun'un raporları geçersiz sayıldı. Gürkan, raporları veren doktorlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

ŞİMDİ NE YAPILACAK?

Uygun'un raporlarının geçerli sayılmaması yönündeki Başkanlık Divanı kararı, TBMM Genel Kurulu'nun onayına sunulacak. Raporların geçersizliği onaylandığında, bu tarihlerde Uygun'un, mazaretsiz olarak 1 ay içinde 5 birleşime katılmadığı tespit edilecek.

Gürkan, Genel Kurul'un raporları geçersiz saymasının ardından, TBMM Başkanlık Divanı'nı olağanüstü toplantıya çağıracağını bildirdi. Böyle bir insanın vekililiğinin daha fazla devam etmemesi gerektiğini belirten Gürkan, ‘‘Başkanlık Divanı'nda, Uygun'un milletvekilliğinin düşürülmesi önerisinde bulunacağım’’ dedi.

Başkanlık Divanı'nın, bu yönde karar almasının ardından Uygun'un dosyası, TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'na gönderilecek. Komisyon, konuyu inceleyerek, raporunu hazırlayacak. Bu rapor, Genel Kurul'da görüşülecek. Uygun'un vekilliğinin düşmesine karar verilebilmesi için 276 kabul oyu kullanılması gerekiyor.

Dansöz Kubilay

1955'te Ankara'da doğan lise mezunu Kubilay Uygun, başdöndürücü bir şekilde parti değiştirmesiyle tanınıyor. Uygun'a bu yüzden çeşitli lakaplar takıldı, hakkında fıkralar çıktı. Evli ve iki çocuk babası Kubilay Uygun'a yakıştırılan bazı lakaplar şöyle:

Fırıldak Kubi, Fırfır Kubi, Yanardöner Kubilay, Fırdöndü Kubi, Yuvasız kuş, Parti şaşkını ,Doyumsuz, Meclis gezgini, Frensiz siyasi, Şaşkın Kubilay, Dansöz Kubilay, Dönme.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!