Meclis'te vekillere daha büyük odalar yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Mecliste vekillere daha büyük odalar yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2010 10:35

Milletvekilleri, 9 metrekarelik odalarının küçüklüğünden şikayet edince 'daha büyük yeni oda' projesi başlatılıyor. Vekillerin Meclis'teki yeni odası 40 metrekareden oluşacak. İnşaatın temeli Temmuz ayında atılıyor.

Haberin Devamı

Bugün Gazetesi'nden Bilal Çetin'in haberine göre, TBMM'de milletvekillerinin odalarının küçük olmasına yönelik şikayetleri azaltmak için başlatılan vekillere yeni oda projesi start alıyor. İlk etapta TBMM bahçesine 11 kattan oluşacak parlamenterler binası inşa edilecek. 92.071 metrekare kapalı inşaat alanına sahip olacak yeni binada 3 kat bodrum, 2 kat zemin ve 6 kat normal kat olacak. Projede 506 adet milletvekili odası olacak.

Milletvekillerinin daha rahat çalışmasını sağlamak için odalar 40 metrekare olarak planlandı. Bu odaların 26 metrekaresi milletvekili, 14 metreakresi ise sekreter odası olarak inşa edilecek. Vekillerin şu an kullandıkları odalar 9 metrekareden oluşuyor.

Komisyon başkanlarının odası 40 metrekare, sekreterya odası 22 metrekare olmak üzere 62 metrekareden oluşacak. Yeni binada TBMM Başkanlığı yapmış ve hayatta olan 8 eski başkana da oda tahsis edilecek. TBMM'nin yeni binasında 623 araçlık da kapalı otopark var.

Haberin Devamı

Kompleksin bölümlerinden olan Ziyaretçi Kabul Binası 7 bin 808 metrekarelik bir alana sahip olacak. Ziyaretçi kabul salonunda 1500 metrekare büyüklüğünde bir ziyaretçi bekleme salonu ve kafeterya yer alacak.

TEMEL TEMMUZ'DA ATILIYOR

TBMM'deki yeni binalar doktorluk binasının olduğu bölüme yapılacak. Mart ayında doktorluk binası taşınarak yıkılacak ve yerine yeni bina inşa edilecek. Yeni binanın temeli ise Temmuz ayında atılacak.

BUTİK OTEL TALEBİ VAR

TBMM'de yeni inşa edilecek binalardan birinin butik otel olarak inşa edilmesi isteniyor. Milletvekilleri bu yöndeki taleplerini TBMM Başkanlığı'na iletti. TBMM Başkanlığı'nın olumlu bakması halinde Meclis'te milletvekilleri için küçük bir butik otel inşa edilecek.

Meclis'teki birçok vekilin evini Ankara'ya taşımaması nedeniyle Ankara'daki kamu misafirhanelerinde kalıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!