Meclis'te 2. Kubi vakası

Güncelleme Tarihi:

Mecliste 2. Kubi vakası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

TBMM'de ikinci Kubilay Uygun vakası yaşanıyor. DTP milletvekili Hasan Peker'in aylardan beri TBMM çalışmalarına katılmadığı ve her seferinde farklı bir rahatsızlık belirterek rapor aldığı ortaya çıktı.

Sağlık nedenlerini ileri sürerek TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılmayan DTP Milletvekili Hasan Peker'in durumu, TBMM Başkanlık Divanı'nın son toplantısında tartışıldı. DSP ve CHP'li üyeler, Peker'in aylardan beri sağlık raporu aldığını, ancak aldığı her raporda farklı bir gerekçe ileri sürdüğünü belirttiler. Üyeler, ‘‘Raporların birinde akciğer, diğerinde böbrek, bir başkasında ise bel ağrıları olduğu yazılıyor. Bunların hangisinin gerçek olduğunun incelenmeye ihtiyaçı var’’ dediler.

TBMM Başkanlık Divanı, sağlık giderlerinden sorumlu idare amiri Mahmut Duyan'ın Peker'in raporlarının incelenmesi ve gerekirse konunun Kubilay Uygun örneğinde olduğu gibi çözülmesi için karar aldı.

TBMM'de sık sık parti değiştirmesi ile ünlenen Kulibay Uygun'un aldığı sağlık raporlarının sahte olduğu ortaya çıkmış ve raporları Genel Kurul tarafından reddedilmişti. Bu nedenle Uygun'un Genel Kurul çalışmalarına mazeretsiz katılmadığı benimsenmiş ve milletvekilliğinin düşürülmesi yolunda hazırlanan fezleke işleme konmuştu.

TELEFON İNDİRİMİ

TBMM, milletvekillerinin telefon görüşmelerinde indirime gitti. Vekillerin bürolarından yaptıkları şehir içi ve şehir dışı telefon görüşmeleri aylık maaşlarını aşarsa, aşan bölümü kendileri ödüyorlardı. Yapılan yeni düzenleme ile bu ücretten şehiriçi telefon görüşmeleri çıkarıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!