Meclis'in gündemi AB

Güncelleme Tarihi:

Meclisin gündemi AB
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2006 11:00

Bayram tatilinin ardından sakin bir gündemle çalışmalarına başlayacak olan TBMM, bu hafta denetim konularını ele alacak. Genel Kurul'da AB ile müzakere sürecinde yıllık çalışma planları konusunda genel görüşme açılması bekleniyor.

Haberin Devamı

AKP TBMM grubunun yarın Danışma Kurulu'nu toplantıya çağırarak, Çarşamba ve Perşembe günlerinde de yasama faaliyetleri yerine denetim konularının ele alınmasını önereceği bildirildi.

Devlet Bakanı Başmüzakereci Ali Babacan, AB ile müzakere sürecinde uygulanacak yıllık çalışma planları konusunda Genel Kurul'a Salı günü bilgi sunacak. Babacan'ın sunuşundan sonra AKP, CHP ve ANAVATAN temsilcileri de konu ile ilgili düşüncelerini dile getirecek.

Genel Kurul'da, 18 Ocak Çarşamba ve 19 Ocak Perşembe günleri de gündemdeki sözlü soruları ilgili bakanların cevaplaması bekleniyor.

TBMM AB Uyum Komisyonu, Perşembe günü Pasaport ve Kamu Denetçiliği kanun tasarılarını ele alacak.
Töre ve Namus Cinayetleri ile Kadınlara ve Çocuklara Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu da 17 Ocak Salı günü toplanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!