Meclis'e ikinci bebek

Güncelleme Tarihi:

Meclise ikinci bebek
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 11, 2012 00:00

Duyduğumuza göre AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik de, Fazilet Çığlık gibi ikinci çocuğuna hamile.

Haberin Devamı

Bu dönem TBMM tarihinde bir ilk yaşandı. İlk kez bir milletvekili görevdeyken doğum yaptı. AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, 9 Ocak 2012'de oğlu Fatih Han'ı kucağına aldı. Fatih Han'ın 40'ı çıktı, annesi de yavaş yavaş Meclis çalışmalarında boy göstermeye başladı. Meclis koridorlarında ilk bebek heyecanı sürerken, bu kez haber Bursa'dan geldi. Duyduğumuza göre AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik de, Fazilet Çığlık gibi ikinci çocuğuna hamile. Beşinci ayını dolduran Çelik de erkek çocuk bekliyor. Meclis'in bebekleri bununla kalmayacak gibi görünüyor. Zira AK Parti'nin bir çocuk sahibi iki kadın milletvekilinin daha ikinci çocuk planı yaptıkları konuşuluyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın üç çocuk ısrarı bunda ne derece etkilidir, AK Partili kadın milletvekillerinin heyecanı diğer partilerin kadın milletvekillerine sirayet eder mi, anne milletvekilleri Avrupa Parlamentosu'nun İtalyan Üyesi Licia Ronzulli gibi Genel Kurul'daki oylamaya bebekleriyle birlikte katılırlar mı bilinmez ama Meclis'e bir emzirme odasının açılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

Başbakan'ın kader arkadaşı

 Başbakan Tayyip Erdoğan’ın geçen kasım ayında beklenmedik biçimde ameliyat olması gündeme bomba gibi düşerken, bir hafta sonra başka bir AK Partili şiddetli karın ağrısıyla hastaneye kaldırıldı. Teşhis aynıydı: Kalın bağırsakta iltihap. Geceyarısı hastanenin acil kapısından giren AK Partili İstanbul Milletvekili Alev Dedegil'di. Doktoru ona da hemen ameliyat önerdi ve 10 Aralık'ta kalınbağırsaktaki iltihaplı bölüm alındı.

Biyopsi sonuçları temiz çıkan Dedegil'e iki ay sonraya gün verildi. Zira bağırsağın iki ucu iyileşme süreci için açık bırakılmış ve diren takılmıştı. İkinci bir ameliyatla bağırsak birleştirilecekti. Önce yine Başbakan ameliyat oldu. Dedegil ise Başbakan'ın geçtiği yoldan önceki hafta geçti.

Dedegil'in ilk konuştuğu kim oldu dersiniz? 'Kader arkadaşı' Başbakan Erdoğan. İki siyasi birbirlerine geçmiş olsun dileklerini iletirken, tecrübelerini de paylaştılar. Dedegil bugünlerde raporlu, TBMM çalışmalarına katılamıyor. Dönüşte mesai arkadaşları tarafından AK Parti'nin seçim şarkısı 'Aynı Yoldan Geçmişiz Biz'le karşılanırsa şaşırmayın...

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb4852f018fbb8f8b72632

Bekar vekilin 27 yıllık aşkı

Ayşenur Bahçekapılı AK Parti'nin en etkin isimlerinden. Görevi: Grup başkanvekili. Mesleği: Avukat. Medeni hali: Bekar. Ancak 27 yıldır ayrılamadığı bir yari var. Onunla dertleşiyor, onunla konuşuyor, ona kızıyor, onu seviyor. Onu görmeden duramıyor. 1985'de kesişmiş yolları. O gün bugündür beraberler. Fotoğrafta ikisini hasret giderirken görüyorsunuz. Evet, yareni bir Vosvos. Diğer arabaların markalarını bile ayırt edemediğini söyleyen Bahçekapılı, "Vosvosların yeri benim için ayrıdır" diyor. "Ben onunla konuşurum, dertleşirim, kızarım. Beni hiç yolda bırakmadı" sözleriyle de Vosvoslar ile sahipleri arasında özel bir bağ olduğu efsanesini doğruluyor. Bahçekapılı, 39 yaşındaki yarenine geçenlerde estetik yaptırdı. Çanakkale'de Yılmaz ve Özgen ustalara teslim ettiği Vosvos'un, şasesi dışında tüm parçaları yenilendi. 27 yıl önce eski parayla 1 milyon liraya alınan Vosvos, ortalama bir otomobil fiyatına yüz değiştirdi. Bahçekapılı "Buna değdi" diyor. Zira onunla yeni bir yolculuğa çıkmaya hazırlanıyor. Bu yıl Vosvos şenliği, kırmızı Vosvoslu kadın vekille şenleneceğe benziyor.

Haberin Devamı

Eşcinsellere sahip çıkan tek Ak Partili

Malumunuz, kadına ÅŸiddet yasası eÅŸcinselleri kapsamıyor. Yasanın eÅŸcinselleri de kapsamasını isteyen CHP'li Dilek Akagün Yılmaz'ın çabası da boÅŸa gitti. Olan AK Partili Recep Özel'e oldu. Nasıl mı? CHP'li vekili destekleyen tek AK Partili Özel oldu da ondan. ABD seyahatinden yeni dönen Özel, "Onu da yazalım ne mahsuru var" deyince aÄŸzının payını en yakın arkadaşı AK Partili Ramazan Can verdi: "Sen Amerika'da kalsaydın daha iyiydi."Â

Hani pantolon serbest olacaktı

Hatırlayacaksınız, Meclis, biraz da bir bacağı protez olan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in durumu nedeniyle, kadın milletvekillerine Genel Kurul'a pantolonla girme imkanı sağlayan düzenlemeyi öncelikli iş olarak gündemine almıştı. Anayasa Komisyonu'ndan hızla geçirilen içtüzük değişikliğinin kaderi, Genel Kurul'da bir önergeye takıldı. BDP'li Sırrı Süreyya Önder'in, kravatı zorunlu olmaktan çıkarıp, başörtüsü serbestisi getiren önergesi nedeniyle teklif dört aydır askıda ve yakın gelecekte kaderi değişecekmiş gibi görünmüyor.

SÄ°YASET DÄ°LÄ°

Haberin Devamı

* Hakara makara (OUT) (Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Twitter yorumu)

* Gabarala mabarala (IN) (MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın AKP Grup toplantısı için kullandığı tanımlama)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!