Meclis yolunda ikinci hüsran

Güncelleme Tarihi:

Meclis yolunda ikinci hüsran
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 17:12

GENEL seçimlerde AKP Manisa 6'ncı sıra milletvekili adayı olan Akhisarlı Bahadır Yenişehirlioğlu, 1995 yılında uğradığı hayal kırıklığının ardından, 2'nci kez aday olduğu milletvekilliğine yine seçilemedi. Aday olduğu 1995 yılında 81 oyla milletvekilliğini kaçıran Yenişehirlioğlu, bu kez bin 500 oy farkıyla kaçırdı. Yenişehirlioğlu, “Durmak yok yola devam” diyerek gelecek seçimde tekrar aday olacağının sinyalini verdi.

Haberin Devamı

Akhisar'da yıllardır siyaset yapan Bahadır Yenişehirlioğlu, ‘Ağabeyim’ dediği Bülent Arınç ile birlikte 1995 yılında RP'den milletvekili adayı oldu. Bu seçimde sadece 85 oy farkla milletvekili seçilemedi. Polotikaya AKP'de devam eden Yenişehirlioğlu, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın işaretiyle 2007 genel seçimlerinde de AKP’den milletvekili adayı oldu ve 6'ncı sıraya kondu. Seçim akşamı ilk sonuçların gelmesiyle AKP'nin çok önde olduğunun ortaya çıkması üzerine milletvekili seçildiğini düşünen Yenişehirlioğlu, büyük sevinç yaşadı. Partililerin omuzlarında evinden AKP İlçe Başkanlığı'na götürüldü. Hatta burada teşekkür konuşması yapan Yenişehirlioğlu son oylarla birlikte AKP'nin 5 milletvekilliğinde kaldığını, MHP'den Ahmet Orhan’ın TBMM'ye gittigini öğrenince hayal kırıklığı yaşadı.
Seçim gecesi kısa süreli de olsa milletvekili olma sevincini tattığını söyleyen Yenişehirlioğlu, sevinçli anlarını şöyle anlattı:
“Seçim gecesi yaklaşık sonuç belli olunca, partili arkadaşlarımla evden çıktım. Beni omuzlara aldılar ve milletvekili tezahüratlarıyla parti binasına götürdüler. Evin sokağının başından partiye kadar omuzlarda gittim, 30 metre kadar omuzlar üzerinde tezahüratlarla milletvekili olarak taşındım. Tarif edilmez bir duygu, inanılmaz bir coşku ve heyecan. Partinin önünde masaları kurmuşlardı, masanın üzerine çıktım ve partili arkadaşlarımıza yönelik kısa bir teşekkür konuşması yaptım. Konuşmam bitmek üzereyken bir arkadaşım, ‘Manisa’da AKP 5, MHP 3, CHP ise 2 milletvekili çıkarıyor’ dedi. Konuşmamı kısa kesmek zorunda kaldım. Konuşmamı bitirip masadan indiğim andan itibaren milletvekili değildim. Yani bir sokaklık yol boyunca milletvekilliğini yaşadım. Fakat üzüntüyle birlikte hırs da vardı. Ben 1995 seçimlerinde de bunu yaşadım, 2007 seçimlerinde de bunu yaşadım, Üçüncüde bunu yaşamayacağım.

Haberin Devamı


Seçim sonrasında Bülent Arınç ile bir araya gelen Bahadır Yenişehirlioğlu, küsmediğini ve AKP için çalışacağını ancak bir sonraki dönem için adaylığını “Durmak yok yola devam” diyerek şimdiden açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!