Meclis yemin töreninden notlar

Güncelleme Tarihi:

Meclis yemin töreninden notlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2007 15:43

TBMM’nin 23. Dönem Milletvekili yemin töreni başladı.

Haberin Devamı


Törene dakikalar kala, Genel Kurul Salonu açıldı ve localara da ziyaretçiler alınmaya başlandı.

-Meclis yemin töreni öncesinde, Ankara emniyetinden çok sayıda polis, Meclis içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri aldı.

-Meclis kulislerine, milletvekilleri dışında kimsenin geçmesine izin verilmedi.

Kulislere girmek isteyen ziyaretçilerle görevli memurlar arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

-Dinleyici localarında, çok sayıda türbanlı izleyicinin bulunması dikkat çekti.

-İlk defa seçilen bazı milletvekilleri Genel Kurul Salonu’nu önceden gezdi. Özellikle Genel Kurul’daki dev avizeleri inceleyen yeni milletvekillerinin heyecanlı olduğu gözlendi.

-300’e yakın yerli ve yabancı basın mensubu yemin törenini izliyor. Çok sayıda ulusal kanal da yemin törenini canlı yayınlıyor.

-Özellikle milletvekillerine eşlik eden ancak ana binaya giremeyen çok sayıda ziyaretçi de Meclis’in arka bahçesinde adeta panayır görüntüsü oluşturdu.

-Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da 14.30 sıralarında Meclis’e geldi. Erdoğan Meclis’teki makam odasına geçerek tören saatine kadar çalıştı.

Haberin Devamı

TBMM'de 23. Dönem Milletvekillerinin yemin töreni devam ediyor. ANKA muhabirlerinin yemin töreninden tespit ettiği izlenimler şöyle:

-DTP milletvekilleri Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Sırrı Sakık MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanına gelerek tokalaştı.

-Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, kalabalık bir milletvekili grubu ile Genel Kurul Salonu’na geldi. Arınç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaştı. Arınç, DTP milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile de tokalaştı.

-CHP’den istifa eden DSP’liler Genel Kurul’da arka sıralarda oturdu.

-Yabancı misyon temsilcileri yemin törenine büyük ilgi gösterirken, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi, yüksek yargı organı başkanları törene katılmadı. Törende sadece Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın hazır bulundu.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve bazı bakanlar, yemin töreninde Bakanlar Kurulu sıralarında oturdu.

Haberin Devamı

-Yemin törenine, Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ile DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün geç katıldı.

-Yemin töreni öncesinde, trafik kazasında hayatını kaybeden İstanbul Milletvekili Mehmet Cihat Özönder için saygı duruşu yapıldı.

-Yemin eden ilk bayan milletvekillerinden CHP Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur’un altı oklu beyaz elbisesi dikkat çekti. Erbatur gibi, 4 bayan milletvekilinin de beyaz tercih ettiği görüldü.

-Rize Bağımsız milletvekili ve eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz muhalefet sıralarının en arkasındaki koltuklarda oturdu. Yılmaz’ın, yanına oturan Sivas Bağımsız Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ile sık sık sohbet ettiği görüldü. Bu arada Yılmaz’a eşlik eden eski ANAP'lı kurmayları, dinleyici localarında yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!