Meclis kendini hack’ledi

Güncelleme Tarihi:

Meclis kendini hack’ledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2013 01:14

TBMM, 1920’den beri görev yapan eski ve mevcut cumhurbaşkanları ile başbakanlar ve bakanlar dahil tüm milletvekillerinin özlük dosyalarındaki tanıtım formlarını kamuoyuna açıklarken, telefon ve sigorta numaraları, açık ev adresleri gibi birçok özel bilgileri de internet kullanıcılarına sundu. Elle doldurulan özgeçmişlerde özel notlar da görülebiliyor.

Haberin Devamı

TBMM, 1920’den bugüne görev yapan tüm milletvekillerinin özlük dosyalarındaki tanıtım formlarını kamuoyuna açıkladı. Atatürk ve İsmet İnönü gibi devlet büyüklerinin özgeçmiş dosyalarındaki bilgiler, el yazılarıyla düştükleri notlar ilk kez erişime açıldı. Ancak yayınlanan bilgiler arasında tüm kimlik bilgileri, sigorta numaraları, açık ev adresleri, telefon numaraları gibi birçok özel bilgi de erişime açıldı. ‘http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/milletvekillerimiz_eski.arama’ linkinden erişilen uygulamayla, senatör ve milletvekillerinin elle doldurdukları özgeçmişleri ve form kenarına aldıkları özel notları görmek de mümkün.

ATATÜRK’ÜN TEŞKİLATI

Atatürk, soyadını aldıktan sonraki Türk Ansiklo-pedisi’ndeki bilgilerden kısaltılarak alınan özgeçmişinde şunlar yer aldı: “3 yıllık tahsilinden sonra Harbiye’yi pekiyi derece ile bitirerek 1902 senesinde Erkanıharp sınıfına geçmiştir. 3 sene sonra 11 Ocak 1905 tarihinde Erkanı Harbiye’den Yüzbaşı rütbesiyle mezun olmuştur. Harbiye’nin 2’nci sınıfında iken siyasi hadiselerle meşgul olmağa başlamış ve bir teşkilat kurmuştur. Bu teşkilatın bir arkadaşı tarafından Abdülhamit’e ihbarı üzerine hapsedilmiş ve bilahare merkezi Şam’da bulunan 5’inci Ordu emrine sürülmüş ve burada 30’uncu Süvari Alayı’na verilmiştir.”

İNÖNÜ 5 SATIR

Haberin Devamı

İsmet İnönü’nün kendi yazdığı formlarından biri ise şöyle: “İstiklal Harbi’nde Genelkurmay Başkanı ve Garp Cephesi Kumandanı, Dış İşleri Vekili ve Başmurahhas (Lozan’da), Başbakan (1923-1937), Cumhurbaşkanı (1938-1950), 1950’den itibaren Malatya mebusu ve C.H.P. Genel Başkanı.”

TİTİZ ECEVİT

Bülent Ecevit ise öğrenim durumu bölümünde Ankara, Londra ve Harvard üniversitelerindeki kısa öğrenimlerinden bahsettikten sonra “Not: Üniversiteleri bitirmedi, lise mezun” dedi. Ecevit, ayrı bir bölümde de, “Ankara Üniversitesi’nde İngiliz dili ve edebiyatı, Londra Üniversitesi’nde Sanskrit ve Bengalce öğrenimi gördü. ABD’de Harvard Üniversitesi’nde incelemelerde bulundu. Fakat üniversite öğrenimini bitirmedi. Hamburg Üniversitesi’nde bir sömestr ders verdi” diye yazdı.

ÖZAL’IN OKLU İŞARETİ

Haberin Devamı

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, başbakanlığı döneminde elle yazdığı özgeçmişinin son bölümüne ‘Başbakan’ yazdıktan sonra görevinin sürdüğünü belirtmek amacıyla 20 Mayıs 1983 tarihinin karşısına kalın bir ok çizdi.

ARINÇ ANLATIYOR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1996’da ilk milletvekili seçildiğinde kendini şöyle anlattı: “Babam jandarma astsubayı idi. Babam Manisalı olmasına rağmen memuriyeti sebebiyle yurdun her yerinde görev yaptı. Annem Ayşe Sevdiye Antalya-Alanya ilçesindendir. 4 erkek kardeşin en küçüğüyüm. En büyük ağabeyim Yıldıray emekli ziraat yüksek mühendisi, onun küçüğü Kutlay tekstil yüksek mühendisi, onun küçüğü Ümit Doğay profesör, yüksek mühendistir. İçişleri Bakanlığı’ndan burslu okuduğum için bir süre Manisa Valiliği’nde çalıştım. Evliyim, eşim Münevver üniversite mezunu olup ev hanımıdır. 3 çocuğum var Ayşenur kızım lise 2’nci sınıfta, oğlum Mehmet Fatih ortaokulda, oğlum Ahmet Mücahit ilkokul 4’üncü sınıfta okumaktadır. Evim Manisa’dadır. Çeşitli davetler üzerine Almanya, Hollanda, Avusturya, Belçika, Fransa ve Avustralya’ya gittim, konferanslar verdim, radyo ve TV’lerde konuşmalar yaptım.”

ALBÜME GİRMEYENLER

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı
Bekir Bozdağ: Özgeçmişindeki “1989-1997 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nda vaiz olarak çalıştım” bölümü ve eserleri arasında yer verdiği “İlahi dinlerin kutsal kitaplarında peygamberlik anlayışı” adlı çalışması albümde yer almadı.

Başbakan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan: Özgeçmişinde Cumhuriyet ve Milliyet’te staj yaparak gazeteciliğe başladığını yazarken, albümde sadece Milliyet yazıldı.

BDP Genel Başkanı
Selahattin Demirtaş: Bildiği yabancı dil olarak Kürtçeyi yazarken, seviye olarak okumada orta, yazmada orta ve konuşmada iyi derecelerini işaretledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!