Meclis iradesi karar verecek

Güncelleme Tarihi:

Meclis iradesi karar verecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2007 16:23

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanını, Meclis’in seçeceğini belirtip, görüş açıklamanın Meclis’in iradesine saygısızlık olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Adana ve Mersin illerini kapsayan Çukurova Kalkınma Ajansı’nın açılışını yapan Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şener, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri mecliste yapılacak, milletvekillerinin oylarıyla seçilecek ve milletvekilleri gizli oy verecekler. Dolayısıyla milletvekillerimizin iradesi nerede bütünleşir, kimi seçmek için ne kadar oy bir araya gelir ve bu seçilecek şahıs kim olabilir? Bu yönde sorular sormak ve düşünceler ortaya atmak meclisin iradesine saygısızlık olur. Onun için şu aday olur, şu seçimi kazanır, milletvekilleri şuna verir, partiler şunu destekler gibi ifadeler bence gerekli değil, yapılmamalıdır. Konuyu meclisin milletvekillerinin iradesi çerçevesinde oluşacak bir mesele olarak görmek lazım" dedi.

Haberin Devamı

FARKLI DÜŞÜNCELER UFUK GENİŞLETİR

İş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yaklaşımlarını da değerlendiren Şener şunları söyledi:“Böyle bir konu ortaya çıktığından beri herkes bir şey söylüyor. Herkesin söylediği kendincedir, yorumları kendincedir. Farklı görüşlerin, düşüncelerin oluşmasını ben her zaman faydalı görmüşümdür. Yani sadece bu konuda değil, her konuda, ülke sorunlarıyla ilgili her konuda ne kadar farklı düşünce ortaya çıkarsa, ne kadar farklı tartışma, müzakere etme zemini ortaya çıkarsa bu ülkemiz açısından bir düşünce zenginliğini meydana getirir. Daha doğrusunun ortaya çıkmasına zemin hazırlar. Bu bakımdan değişik platformlarda, değişik isimler farklı şeyler söylüyorlar. Kendilerince olayı değerlendiriyorlar, yorumlar yapıyorlar. Ben bu değerlendirmelerin yorumların neticede oyu verecek olan, seçimleri yapacak olan milletvekillerimizin düşüncelerini de ufuklarını da genişlettiğini düşünüyorum.”

ÜRETİM-YATIRIM KARARLARI ERTELENMEMELİDİR

2007 yılında hem cumhurbaşkanlığı hem de genel seçimlerin yapılacak olmasının ekonomide bir dalgalanma yaşatmayacağı görüşünü savunan Şener, “2007 yılı ekonomik açıdan da dünya konjonktürü açısından da verimli ve önemli bir yıldır. 2007 yılı ile ilgili makro ekonomik hedeflerimizi açıkladık. Bu hedeflerin seçimler nedeniyle askıya alınması diye bir şey söz konusu değildir. Bu hedefler gerçekleşecek hedeflerdir. Ekonomi politikalarımızı da buna göre yürüteceğiz ve yöneteceğiz. Dünya konjönktürü de müsaittir. İşadamları, girişimciler, yatırımcılar 2007’yi kazanacakları bir yıl olarak görmelidirler. Üretim, yatırım kararlarını hiç bir zaman ertelememelidirler” diye konuştu.

Haberin Devamı

KALKINMA AJANSLARINDA BAŞARIYA PRİM VAR

Devletçi bir kalkınma yerine piyasaya dayalı bir kalkınma anlayışını kurulacak 27 kalkınma ajansı aracılığıyla hayata geçirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Şener, pilot uygulama olarak ilk kez kurulan Çukurova Kalkınma Ajansı’nın bu dönüşümün aynası olacağını kaydetti. Kalkınma ajanslarının bölgesel kalkınma için proje yarışına gireceğini vurgulayan Şener, “Kalkınma ajansları sivil toplum örgütlerini ve özel sektörü harekete geçirecektir. Devlet Planlama Teşkilatı da başarılı ajansları hibe kredilerle ödüllendirecektir. Hatıra gönüle değil, başarıya prim verilecektir” dedi. Şener, açılışın ardından Çukurova Kalkınma Kurulu üyeleriyle birlikte Seyhan Otel’de bir araya gelip, küresel rekabette öne çıkmak için proje geliştirme çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

ŞENER’E 3 METRELİK KEBAP

Toplantının ardından Bakan Şener ile Adana ve Mersin protokolü birlikte Adana kebap yedi. Metrelik kebabın mucidi Hasan Kolcuoğlu Restoran’da verilen yemekte Bakan Şener’e 3 metrelik kebap ikram edildi. Şener ile aynı masada oturan 20 kişi, tek parça halinde masaya gelen kebapla doydu. Şener, eşinin Adanalı olduğunu belirtip, çok sık Adana kebap yediğini söyleyip, ikram edilen kebabı beğendiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!