Meclis’in önünde simitçi intiharı

Güncelleme Tarihi:

Meclis’in önünde simitçi intiharı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2001 01:59

Simitçilik yapan 19 yaşındaki Tuncay Samalı, Meclis'in önündeki Milli Egemenlik Parkı'nda kendini bir ağaca asarak intihar etti. Gecekonduda yaşadığı belirlenen Samalı, intihar ederken simit tezgahını idam sehpası gibi kullandı.

Ekonomik krizin yarattığı yoksulluk bu kez can aldı. Simitçilik yapan 19 yaşındaki Tuncay Samalı, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin önündeki Milli Egemenlik Parkı'nda kendini bir ağaca asarak intahar etti. Gecekonduda yaşadığı ve sürekli Meclis önünde simit sattığı belirlenen Samalı, intahar ederken ekmek parasını kazandığı simit tezgahını idam sehpası gibi kullandı. Samalı, yaşamına son verirken Meclis'teki oturumda hükümet bugüne kadar 16 milyon kişiye yapılan fakirlik yardımı konusunda açıklama yapıyordu.

Daha önce bir kaç kez onu TBMM çevresinde gören olmuştu; Meclis'in önündeki parkta simit satarken. Çevredeki bir başka simitçi, Samalı için ‘‘Sabit değildi, geziciydi. Bir kere burada görmüştüm’’ dedi.

Samalı'nın önceki gün abisi Seyit Samalı'nın çalıştığı simit fırınına giderek 50-60 simit aldığı öğrenildi. Cuma sabahına kadar, ailesi bir daha 19 yaşındaki genci göremedi. Cuma sabahı TBMM'nin Çankaya Kapısı'ndan Meclis'e giren milletvekilleri ise Samalı'nın çam ağacına asılı, yazlık sarı kareli ceketinin içinde genç bedeni ile karşılaştılar.

Polislar ağabeyi Seyit Samalı'yı çağırdı. Ağaçta asılı kardeşini görünce sinir krizi geçiren Seyit Samalı, ‘‘Bu benim 19 yaşındaki kardeşim Tuncay. Son olarak dün, benim çalıştığım simit fırınından simit alıp gitti. Akşam da eve gelmedi’’ dedi. Ağabey Samalı zorlukla ekledi:

ÇOK YOKSULUZ

‘‘Biz aslen Çorumluyuz. Akdere Mutlu Mahallesi'nde gecekonduda yoksulluk içinde yaşıyoruz.’’

Samalı'nın akrabalarından biri, ‘‘Hemen hiç istirahat etmeden bütün gün simit satardı. Sabah 4.30'da kalkardı. Efendi çoçuktu, ama biraz isyankardı’’ dedi.

Ardından, polis ve Cumhuriyet Savcısı Ylçın Kartopu'nun yaptığı incelemede, olayın normal intihar olduğu, herhangi bir dış etken bulunmadığı, simitçi Samalı'nin vücudunda herhangi bir yara bere veya darp izine rastlanmadığı belirlendi.

Simitçi'nin, ‘‘Yeşil çamaşır ipiyle, simit tablasının üzerine çıkıp çam ağacına kendisini astığı’’ kayda geçirildi. Savcılık raporu hazırlandı ve kapandı genç simitçinin dosyası. Ardından da cenazesi memleketi Çorum'a uğurlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!