Meclis’in 4 kayıp memuru çift bordroyla ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Meclis’in 4 kayıp memuru çift bordroyla ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

TBMM TV'de çalışıyor görünen, ancak müdürlerinin hiç görmediği 4 kayıp memur dün ortaya çıktı. Memurların, milletvekilleri tarafından geçici görevle başka bölümlere alındığı ve 2'nci bir bordroları olduğu anlaşıldı. Memurlar ise tek maaş aldıklarını söylediler.

TBMM'den maaş aldığı halde, bağlı bulundukları müdürlükçe bulunamayan 4 kayıp memur, dün Hürriyet'in haberi üzerine ortaya çıktı. Hürriyet'i arayan memurlar TBMM TV ile ilgilerinin bulunmadığını belirterek, çalıştıkları bölümü bildirdiler. Ancak kendilerinin TBMM TV'de görevli göründükleri ve burada çalışıyor diye 2'nci bir bordroları bulunduğu anlaşıldı. Ancak memurlar tek maaş aldıklarını belirttiler. Skandalın ortaya çıkmasına yol açan memurların durumları şöyle:

Selma Bektaş TRT Genel Müdürlüğü'nden, DYP Sıvas Milletvekili Tahsin Irmak'ın talebi üzerine Meclis'e geçici görevli olarak alındı. Bektaş, 11 Mart 1996'dan bu yana Irmak'ın sekreteri olarak görev yapmasına karşın, Ekim ayında Meclis'te yaşanan personel karışıklığı sırasında hem TBMM TV'de, hem de Parlamenter Hizmetleri Müdürlüğü'nde çalışıyor hale geldi. Böylece iki maaş bordrosu düzenlendi.

Okan Köksal TRT'den DYP Adana Milletvekili Veli Andaç Durak'ın referansıyla 24 Nisan 1996'da geçici görevli TBMM Genel Sekreterliği İdari İşler Şubesi'nde görevlendirildi. Halen aynı şubeye bağlı olarak BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun özel kalem müdürlüğünde çalışan Bektaş için de iki aydır TBMM TV'de de çalışıyor gibi iki ayrı bordro düzenlendiği belirlendi.

Ayşegül Gürler TRT'den halen Devlet Bakanı olan ANAP İstanbul Milletvekili Cavit Kavak'ın referansıyla 29 Temmuz 1996'da TBMM'ye geçici görevli olarak alındı. Ekim ayından beri hem TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü’nde, hem de TBMM TV'de görevli görünerek, iki ayrı maaş bordrosu düzenleniyor.

Nurten Aktaş 1992'de Maliye Bakanlığı'ndan geçici görevle TBMM'ye geldi. 30 Eylül 1997'de DTP Gaziantep Milletvekili ve halen Devlet Bakanı olan Mehmet Batallı'nın referansıyla TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nda kadroya alındı. Kadrosu İstanbul'da olan Milli Saraylar'da bulunmasına karşın, Ankara'da TBMM Genel Sekreterliği'nde çalışıyor ve aynı zamanda da TBMM TV'nin personeli görünüyor.

DYP Sıvas Milletvekili Tahsin Irmak, dün TBMM TV Birim Amiri Bülent Güllapoğlu'nu aradı. Irmak, Selma Bektaş'ın sekreteri olduğunu belirterek, ‘‘Sizi mahkemeye vereceğim, soruşturma açtıracağım’’ dedi. Güllapoğlu da, 4 kişinin kayıp görünmesinden kendisinin sorumlu olmadığını belirterek, ‘‘Bu 4 kişi benim birimimde çalışıyor görünüyor ama ben onları tanımıyorum’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!