Meclis fazla mesai yapacak

Güncelleme Tarihi:

Meclis fazla mesai yapacak
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 21, 2002 15:36

İktidar partileri, bazı yasaların öncelikli olarak TBMM’den çıkarılması için gündem ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi amacıyla Danışma Kurulu’nun toplanmasını istedi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, DSP, MHP ve ANAP grup yöneticileri kendi aralarında yaptıkları değerlendirmede, bu hafta yasalaştırılması planlanan tasarıları belirlediler. İktidar ortakları, bu tasarıların yasalaşması için Genel Kurul gündeminin ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi amacıyla Danışma Kurulu’nun yarın toplanmasını talep ettiler.

Buna göre, yarın yapılacak Danışma Kurulu’nda, hükümlü ve tutukluları açlık grevine veya ölüm orucuna teşvik edenlerin hapis cezasıyla cezalandırılmasını öngören Türk Ceza Kanunu ve Hapishane ve Tevkifhanelerin İdaresine İlişkin Tasarı ile Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezi kurulmasını öngören Tasarı’nın 23Ocak çarşamba günü ele alınmasını önerilecek.

Öncelikli olarak ele alınması istenen düzenlemeler arasında Denizcilik Müsteşarlığı’nın kuruluşuna ilişkin tasarı, trafik cezalarını artıran, Türk Ceza Kanunu ve Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik öngören tasarı, yabancı kamu görevlilerine rüşvet verilmesini yaptırıma bağlayan tasarı da bulunuyor.

Haberin Devamı

Genel Kurul’un çalışma saatleri de yarın için 15.00-20.00, çarÅŸamba günü için de 14.00-20.00 olarak önerilecek.Â

Ayrıca, Adalet Komisyonu’nun çarşamba günü ele alacağı ‘Uyum YasaTasarısı’nın aynı gün komisyondan geçmesi durumunda ise iktidar, Danışma Kurulu’nu perşembe günü yeniden toplantıya çağıracak. Danışma Kurulu’na, Uyum Yasa Tasarısı’nın Genel Kurul’da Perşembe günü görüşülmesi ve tasarı yasalaşıncaya kadar çalışmaların uzatılması önerilecek.

İktidar ya da muhalefet tarafından TBMM Genel Kurulu’nun gündemi ve çalışma süresi konusunda önerilerin görüşüldüğü Danışma Kurulu’nda oybirliği ile karar alınamadığı takdirde, sözkonusu öneriler Genel Kurul’da görülerek oylanıyor.

Ä°ktidarın bugüne kadar Danışma Kurulu’nun gündemine getirdiÄŸi önerilerden bazılarına muhalefet karşı çıkmasına karşın Genel Kurul’daki oylamalarda Meclis gündemi iktidarın istediÄŸi yönde deÄŸiÅŸtirildi. Â

GENSORU GÖRÜŞMELERİ YARIN

TBMM Genel Kurulu’nda, yarın, SP’lilerin, Başbakan Bülent Ecevit ve Bakanlar Kurulu üyeleri hakkında ‘‘enerji, doğalgaz ve LPG konusunda uyguladıkları yanlış politikalarla krizi ağırlaştırdıkları’’gerekçesiyle verdikleri gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması görüşülecek. Daha sonra da, görüşülmesi yarım kalan, AK Parti milletvekillerince işsizlik ve yoksulluk sorunu konusunda verilen Meclis Araştırması önergesi üzerindeki görüşmeler tamamlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!