Meclis’e giremiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Meclis’e giremiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2011 15:13

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasında tutuklu yargılanan Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın tahliye taleplerini reddetti. Kararın açıklanmasının ardından CHP MYK Genel Merkez'de olağanüstü toplandı. Toplantı Kılıçdaroğlu başkanlığında sürüyor.

Haberin Devamı

Mahkeme kararı oy çokluğuyla alırken Mahkeme Başkanı Köksal Şengün karara muhalif kaldı.

Başkan Şengün ret kararına şu gerekçelerle katılmadı: "Kaçma, saklanma ve delilleri karartma ihtimali yok. Sebahat Tuncel kararı emsal olarak alınmalıdır."

Haberal ve Balbay'a ret kararının gerekçeleri ise şöyle: “Delillerin tamamen toplanmamış olması, dosyadaki belge ve raporlar, kuvvetli suç şüphesinin devam etmesi, sanıkları isnat olunan suçlar, bir kısım sanıkların savunmalarının halen alınmamış olması, CMK 103. maddesindeki katalog suçlardan olması”

Balbay'ın avukatı karara üst mahkemede itiraz edeceklerini söylerken CHP'den yapılan açıklamada karar hukuk garabeti olarak değerlendirildi.

CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Kararın açıklanmasının ardından CHP MYK Genel Merkez'de olağanüstü toplandı.

Haberin Devamı

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP'li Tahsin Tarhan: Özel yetkili mahkemeler büyüklerine karşı rüştünü ispatladı

 CHP Zonguldak Milletvekili: Karar siyasi bir karardır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay: Milli iradeye ipotek konulmuştur

RET KARARI HABERAL’IN ANNESİNE SÖYLENMEDİ

Ergenekon davası tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın tahliye talebinin reddedilmesi, CHP’den milletvekili seçildiği Zonguldak’ta şok etkisi yarattı. Gelişmeleri ağabeyinin seçim bürosunda takip eden Osman Haberal, kararın açıklanmasıyla şoke oldu. 12 Haziran’da oğlu için sandık başına giden 91 yaşındaki Medine Haberal’a ise mahkemenin kararı söylenmedi.

CHP’den Zonguldak’ta 1’inci sıra milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın kardeşi Osman Haberal, mahkemenin tahliye talebiyle ilgili değerlendirmesine ilişkin gelişmeleri ağabeyinin seçim bürosunda televizyondan takip etti. Osman Haberal ve yanındakiler, kararın açıklanmasıyla birlikte şoke oldu. Osman Haberal, görüntüsünü alan DHA muhabirine de tepki göstererek, kararla ilgili açıklama yapmak istemediğini söyledi. Haberal’ın diğer kardeşi Başkent Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Haberal da telefonla kendisine ulaşan DHA muhabirine konuşmak istemediğini belirtti.

Haberin Devamı

12 Haziran’da oğlu için sandık başına giderek oy kullanan Medine Haberal’a ise mahkemenin kararı söylenmedi. Medine Haberal’ın oturduğu Bahçelievler Mahallesi’ndeki evinde kapıya çıkan yakınları, olumsuz bir karar çıkabilir endişesiyle televizyonu açmadıklarını, yaşlı ve hasta olduğu için de kararı kendisinden gizlediklerini söylediler. Yakınları, "Çok üzgünüz. Suçlular dışarıda, suçsuzlar içeride. Annesinin haberi yok. Duyarsa kötü olur. Babası gitti evlat hasretine, annesi bari dursun" dedi.

Medine Haberal, 12 Haziran’da Bahçelievler İlköğretim Okulu’nda oyunu kullandıktan sonra DHA’ya yaptığı açıklamada, "Benim partiyle işim yok. Ben oğlumu özlemişim, oğlumu bekliyorum. 26-27 aydır oğlumu görmüyorum. Oğlum için sandık başına geldim, oyumu kullandım. Biraz zorlandım, yaşlıyım. Kime hayırlıysa Allah ona nasip etsin. Cümlesine hayırlı olsun, oğluma da hayırlı olsun" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!