Meclis’de 'Başbakana hakaret' gerilimi

Güncelleme Tarihi:

Meclis’de Başbakana hakaret gerilimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 17:59

Muhalefetin Başbakan Tayyip Erdoğan’a dönük “diktatör” suçlamasıyla başlayan “hakaret” tartışması Meclis’te gerilime neden oldu.

Haberin Devamı

Genel Kurul’da Yargı Hizmetleri Tasarısı üzerine söz alan CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, “Türk siyasi yaşamında yalanın bu kadar hunharca kullanıldığı bir dönem yaşanmamıştır. Siz sadece ayran içen, dindar kindar gençliğin Başbakanı mısınız? Bir Başbakan milyonlarca insana pislik diye nasıl hitap eder. Ama adı Recep Tayyip Erdoğansa...” deyince oturumu yöneten Başkanvekili Sadık Yakut müdahale etti. “Başbakan hakkında böyle konuşamazsınız” diyen Yakut, Acar’ın konuşmasına devam etmesi üzerine elektronik sistemden sözünü kesti. Yakut’un talebine karşın kürsüden inmeyen Acar, sadece salondakilerce duyulan konuşmasına “Bir ülkenin Başbakanı, medyayı, işadamlarını, ümüğünü sıkarım diye nasıl tehdit eder? Yurttaşlarını, milyonlarca insanı ayak takımı gibi nasıl niteleyebilir? Ama Recep Tayyip Erdoğansa yapar. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar derler, bununki bir saat bile yanmıyor” diye devam etti. AK Partililerin tepkileri üzerine Yakut, Acar’ı kürsüden indirmek üzere idare amirlerini davet etti.

KÜRSÜ KORUMASI

İdare amirleri isteksiz davranınca Yakut oturumu kapattı bu sırada AK Partili İdare Amiri, Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı kürsüye gelerek Acar’ın yerine oturmasını istedi. Bunun üzerine CHP’li yöneticiler de kürsüye yürüyerek Acar’ı korumaya aldı. Acar mikrofonsuz konuşmasını tamamlayarak kürsüden ayrıldı. Bu sırada AK Parti sıralarından “Hakaret etmek ayıp değil mi? Başbakan’a hakaret edemezsin, adap diye bir şey kalmadı burada” diye sataşmalar oldu. CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum “Ne hakareti olanı söylüyor” derken, CHP Aydın Milletvekili Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz “Bu Meclis’te milletvekili konuşmayacak da ne yapacak” diye itiraz etti.

Bu tartışmadan önce de CHP Grup Başkanvekili Engin Altay “Başbakan yakın tarihin en büyük diktatörüdür. 11 gencin gözünün kör edilmesi, 4 insanın canını kaybetmesi çok alelade bir olay olarak algılanamaz” dedi. CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in “Camide içki içen insan değildir. Ama içki içilmediği halde içildi diyen de insan değildir. Allah’tan korkun, iftira etmeyin” sözleri de AK Partililerinin tepkisiyle karşılaştı. MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da “Sayın Başbakan, Başbakan mısın mehterbaşı mısın, orduyu hücuma mı kaldırıyorsun? Sayın Başbakın’ın ünü kapasitesini açtığı için diktatoryal heveslerle karşı karşıyayız” eleştirisinde bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise “Başbakanı ağzınıza alırken bir düşünün bin konuşun. ‘Bu millet için baldıran zehiri içmeye hazırım’ diyen bir Başbakan için o konuşmayı yapmak sizin haddiniz değil” dedi.

Haberin Devamı

SESİ KESİLDİ, KÜRSÜDEN İNMEDİ

Muhalefetin Başbakan’a dönük “diktatör” suçlamaları gerilime neden oldu. AK Partili Başkanvekili Sadık Yakut, “Adı Recep Tayyip Erdoğansa...” diye söze başlayan CHP’li Gürkut Acar’ın sözünü kesti. Kürsüden inmeyerek konuşmasını sürdüren Acar’ı, yanına gelen AK Partili İdare Amiri Mustafa Kabakcı da yerine oturtamadı. Mikrofondan duyulmayan konuşmasını tamamlayana kadar CHP’liler Acar’ı korumaya aldı. CHP Grup Başkanvekili olarak ilk kez kürsüye çıkan Engin Altay da “Başbakan yakın tarihin en büyük diktatörüdür” deyince AK Partililer tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!