Meclis bugün törenle açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Meclis bugün törenle açılıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 01, 2003 10:10

TBMM'nin 22. Dönem İkinci Yasama Yılı bugün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in açış konuşması ile başlayacak.

Haberin Devamı

Yasama Yılı açılış törenleri saat 14.00'de TBMM bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayacak.

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın çelenk koyacağı anıt önündeki törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Bakanlar Kurulu üyeleri, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, Meclis'teki partilerin grup başkanvekilleri, komisyon başkanları ve milletvekilleri ile öteki yetkililerin katılması bekleniyor.

Tören, saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı'nın okunması ile tamamlanacak.Â
  Â
Genel Kurul'da açış konuÅŸması yapacak olan hurbaÅŸkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 15.00'den önce ''En yaÅŸlı BaÅŸkanvekili'' Ä°smail Alptekin tarafından TBMM bahçesinde askeri törenle karşılanacak.Â
  Â
Yeni yasama yılının ilk birleÅŸiminin saat 15.00'de açılmasının ardından TBMM BaÅŸkanı Bülent Arınç bir sunuÅŸ konuÅŸması yapacak ve Ä°stiklal Marşı okunacak.Â
  Â
Başkanvekili Alptekin'in eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Genel Kurul'a gelerek yasama yılını açış konuşmasını yapacak. Genel Kurul'daki töreni devlet protokolü mensupları ile yabancı misyonşefleri de izleyecek.  
  Â
KOKTEYL

Haberin Devamı

Genel Kurul'daki törenin sona ermesinin ardından TBMM Başkanı Bülent Arınç, bir kokteyl verecek.

Davetiyede saat 19.30'da TBMM Genel Kurul Bahçesi'nde verileceği bildirilen kokteyl, havanın yağmurlu olması nedeniyle aynı saatte Tören Salonu'nda yapılacak.

MECLÄ°S GÃœNDEMÄ°

Meclis gündemindeki tasarılar arasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in veto ettiği üç yasa da yer alıyor. 1. Yasama Yılı’nın son günlerinde kabul edilen "2B" arazilerinin satışı ile seçilme yaşının 25’e indirilmesini öngören Anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından ikinci kez Meclis’e geri gönderilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!