MEB: Sınav sorularında yanlışlık yok

Güncelleme Tarihi:

MEB: Sınav sorularında yanlışlık yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2001 00:00


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), dün yapılan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKÖSYS) iptal edilen hiçbir soru bulunmadığını bildirdi.

MEB'den yapılan yazılı açıklamada, sınavla ilgili, bazı gazetelerde, ''öğrencilerin kıyafetlerinde kargaşa yaşandığı, Fen Bilgisi testindeki 18. sorunun hatalı olduğu'' yönünde haberler bulunduğu belirtildi.

Sınavın 568 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, ''Sınav, alınan önlemlerle hiçbir sorun yaşanmadan 90 sınav merkezinde gerçekleştirilmiştir'' denildi.

Sınavın uygulanmasıyla ilgili sınav yönergesi ile genelgesinin, 6 Kasım 2000 tarihinde yayımlandığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Sınav eğitim-öğretim sürecine dahil olduğundan, öğrencilerin okul kıyafetiyle girecekleri bu yönerge ve genelgelerde yer almıştır. Genelge ve yönerge, geçen yıl bütün okullara duyurulmuştur. Sınava katılacak öğrencilerin kıyafetiyle ilgili husus, 30 Mayıs 2001 tarihinde illere gönderilen bir yazıyla da hatırlatılmıştır.

Gerekli duyuruların zamanında yapılmış olmasına karşın, sınav günü sayıca az da olsa bazı öğrencilerin, sınav salonlarına günlük kıyafetleriyle geldikleri görülmüştür. Bu şekilde gelen öğrenciler, mağdur olmamaları için hiçbir karışıklığa ve tedirginliğe meydan verilmeden sınava alınmışlardır. Öğrencilerin kıyafetleri nedeniyle hiçbir sınav salonunda sorun yaşanmamıştır.''

Açıklamada, Fen Bilgisi testinde yer alan 18. sorunun hatalı olduğu iddiaları konusunda da ''Yapılan incelemede, sorunun hatalı olmadığı sonucuna varılmıştır. Sınavda iptal edilen soru bulunmamaktadır'' denildi.





Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!