MEB, 13 azınlık okul yöneticisini görevden aldı

Güncelleme Tarihi:

MEB, 13 azınlık okul yöneticisini görevden aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2009 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tartışılacak bir karara imza atarak, İstanbul’daki 12 azınlık okulunun çeşitli kademelerinde uzun süredir çalışan Türk yöneticileri görevden aldı. Bakanlık yetkilileri, görevden almaların hiç öğrencisi olmayan azınlık okulları için uygulandığını söylediler.

Bu kararın tamamen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün inisiyatifinde gerçekleştiğini belirten yetkililer, Hürriyet’e şunları söylediler:

“İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı araştırmalar sonucunda hiç öğrencisi bulunmayan azınlık okullarındaki Türk yöneticiler yine MEB’in istihdam edeceği başka alanlara yönlendirilmek üzere geri çağrıldılar. Kesinlikle altında başka bir neden aranmamalıdır. Öğrencisi olmayan bu okullara yarın tek bir öğrenci bile alınsa bu yöneticilerimiz tekrar okullarına gönderilecek. MEB’in bunun dışında başka hiçbir amacı bulunmamaktadır.”

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ise şunları söyledi: “13 müdürü görevden aldım. 1997’den beri boş duvarları bekleyip maaş alıyorlar. Öüretmen ihtiyacım olduğu için onları başka yerlere tayin ettim. Bu okullara yakın olan okulların müdürleri vekaleten buralarla da ilgilenecek. Özel Arnavutköy Rum Karma İlkokulu ve Kadıköy Özel Rum İlkokulu’nda ikişer öğretmen ise görevini sürdürüyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!