Mayıs timsahı Şampiyon coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Mayıs timsahı Şampiyon coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 00:00

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde , elçiliklerde törenlerle ve büyük coşkuyla kutlandı.

Bursa’daki törenlere Bursaspor’un futbolda Süper Lig Şampiyonu olması ayrı bir coşku kattı. Uludağ Üniversitesi Spor Bölümü öğrencilerinin yaptığı danslar ve üzerlerinde, ‘İnandık, başardık, devrim yaptık’ yazılı yeşil - beyaz renkli tişörtler dikkat çekti. Öğrencilerin yaptığı timsah yürüyüşü ise stadta dakikalarca alkışlandı.

Zirveye kar yağdı

Dağcılık Federasyonu tarafından Erciyes Dağı’na düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı zirve tırmanışı, kar yağışı nedeniyle tamamlanamadı. Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaaddin Karaca, dağın 3 bin 400 metresine kadar ulaştıklarını ancak bundan sonrasında, risk nedeniyle devam edemediklerini açıkladı. Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi Türk Yıldızları gösterileri, izlenecek hava koridorunun uçuşa elverişli olmaması nedeniyle iptal edildi.

Öğretmen: Fes değil Ege giysisi

Balıkesir’de bazı öğrenciler fes giydi. Gazete ve televizyon bürolarına tepki yağdı. Atatürkçü Düşünce Derneği devrimlere aykırı buldukları uygulamayı kınadı. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Atatürk Anıtı’da fesli gençleri görmediğini, statta yapılan etkinlikte ise gençlerin Kurtuluş Savaşı’ndan günümüze canlandırma yaptıklarını belirtti. Kutlamaları yöneten Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Saçkırk ise “Bunlar fes değil, Ege’nin otantik efe giysileri” dedi.

Başkanın dansı

ANTALYA’nın Gazipaşa İlçesi’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı. Kutlama programında Belediye Başkanı CHP’li Cemburak Özgenç’in, Kafkas Oyunları ekibi ile yaptığı Kafkas dansı gösterisi beğenildi. Gazipaşa Belediyesi tarafından açılan Kafkas Halk Oyunları kursuna uzun süredir devam eden Özgenç, “Öğrenmenin yaşı olmadığı gibi ayıplığı da yoktur. Benim başkan olmam, bu tür etkinliklere katılmama engel değil” dedi.

Sarı  Saçlım Mavi Gözlüm ağlattı

ISPARTA’da Atatürk Stadı’ndaki tören sırasında Aşık Mahzuni Şerif’in Atatürk’e hitaben yazdığı ‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’ isimli türkü hoparlörden dinletildi. Vali Ali Haydar Öner başta olmak üzere stadyumdaki törene katılan binlerce kişinin gözlerini doldu. Vali Öner, “Atatürk’ü andığımız ve gençlik bayramı olarak kutladığımız böyle bir günde duygulanmamak elde değil” derken, eşi Saadet Şen Öner gözyaşlarını tutamadı. Edirne’de ise kızlar, Atatürk’ün el yazısı imzası olan ‘K. Atatürk’ yazısı ile erkekler de Atatürk’ün resminin bulunduğu tişörtlerle törenlerin yapıldığı sahada gösterilerini yaptı. Daha sonra erkek öğrenciler pehlivan gibi giyinerek sahaya çıktı ve temsili olarak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni sergiledi. Ankara 19 Mayıs Stadı’ndaki töreni Belçika’nın Brüksel Kenti’nden gelen kız kardeşler Ayşenur ve Fatmanur Arslan da izledi.

Yağmur etkiledi

Rize Atatürk Stadyumu’ndaki törenlerin sonuna doğru aniden bastıran şiddetli yağmur öğrenciler ile alandaki görevlilere zor anlar yaşattı. Öğrenciler ıslanmamak için sağa sola kaçışmaya başladı. Tören sona ererken, protokol üyeleri korumaların tuttuğu şemsiyeler yardımıyla sahaya inerek öğretmenleri tebrik etti. Şiddetini artıran yağmur nedeniyle çok sayıda öğrenci sırılsıklam oldu. Samsun’da da kutlamalar kapalı ve rüzgarlı hava nedeniyle sönük geçti. Yurdun bazı bölgelerinde olumsuz hava koşullarından dolayı kutlamalar ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!