'Mavi Hat Operasyonu' davası başladı

Güncelleme Tarihi:

Mavi Hat Operasyonu davası başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 13:20

BOTAŞ'taki “yolsuzluk” iddiaları üzerine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde başlatılan “Mavi Hat Operasyonu” kapsamında 71 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

Haberin Devamı

Terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya tutuklu sanıklar ile avukatları katıldı. Davayı, çok sayıda sanık yakını da izledi.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, kimlik tespitin ardından, sanıklara haklarındaki iddiaları özetledi.

Duruşmada ilk savunmayı, iddianamede, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”, “ihaleye fesat karıştırmak”, “rüşvet”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak” suçlarından cezalandırılması istenen iş adamı İbrahim Selçuk yaptı. İş hayatına nasıl başladığına dair açıklamalarda bulunan Selçuk, son 7-8 yıldır hiçbir kamu kuruluşunda iş almadığını söyledi.

Geçmişte ANAP'ta siyaset yaptığını anlatan Selçuk, siyaseti hiçbir zaman çıkar ilişkisi için kullanmadığını ifade etti.

Bundan 7-8 yıl öncesinde ekonomik durumunun oldukça iyi olduğunu belirten Selçuk, o sıralarda ofisine bazı üst düzey siyasetçilerle bürokratların gelip-gittiğini anlattı. Ardından, “ihaleye fesat karıştırmaktan” bir süre cezaevinde kaldığını kaydeden Selçuk, cezaevinden çıktıktan sonra yurtdışında çeşitli işlerle ilgilendiğini, Türkiye'de başkalarıyla görüşmemeye özen gösterdiğini dile getirdi.

“Türkiye'de bulunduğum süre içinde adeta rahibe hayatı yaşıyordum. Kimseyle görüşmemeye özen gösteriyordum” diyen Selçuk, “Tanımadığı birçok kişiyle birlikte suç örgütü üyesi olmakla suçlandığını” söyledi.

Cezaevinden çıktıktan sonra tanımadığı bazı kişilerin kendisine telefon açarak, “Organize Şubeden aradıklarını, operasyon yapacaklarını söylediklerini” ifade eden Selçuk, ardından ofisine gelen kişilerin kendisini tehdit ettiğini anlattı.

Bunun üzerine avukatıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunduğunu anlatan Selçuk, “telefonlarının dinlendiğini ve izlendiğini bildiğini, kendisinin hiçbir suç işlemediğini” savundu. Selçuk, bazı iş adamlarıyla “rüşvet pazarlığı yaptığı” yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaparken, “Onlar, benim gibi insanlarla buluşmaya tenezzül dahi etmezler” ifadesini kullandı.

Bir ara mobilya işine ortak olduğunu dile getiren Selçuk, ürettikleri mobilyaları, tanıdığı otel sahiplerine satmayı planladığını belirtti. Selçuk, Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in KKTC'de otel yapmayı planladığını, Özdemir ile bunun için görüştüğünü kaydetti.
Suçsuz olduğunu savunan Selçuk, geçmişte ameliyat olduğunu ve şu anda sağlığının da kötüleştiğini söyledi. Selçuk, tutuksuz yargılanmak istediğini bildirdi.
Selçuk'un savunmasını yapmasının ardından duruşmaya ara verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!