Mavi Gözlü Dev'e görkemli gala

Güncelleme Tarihi:

Mavi Gözlü Deve görkemli gala
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 09, 2007 00:00

<1>Foto <1>galeri Nazım Hikmet'in hayatını beyazperdeye yansıtan "Mavi Gözlü Dev" filminin galası, önceki akşam Maçka'daki G-Mall sinemasında yapıldı.

Filmden fotoğraflar için tıklayın 

Haberin Devamı

Senaryosu Metin Belgin tarafından 4 yılı aşkın sürede yazılan, yönetmenliğini Atilla İlhan'ın eski eşi Biket İlhan'ın üstlendiği "Mavi Gözlü Dev" filminin galası önceki akşam yapıldı. Yetkin Dikinciler, Dolunay Soysert, Özge Özberk, Uğur Polat, Ferit Kaya, Suna Keskin ve Rıza Sönmez'in rol aldığı, Hazım Hikmet'in 2. Dünya Savaşı sırasında Bursa Cezaevi'nde geçen günlerini ve eşi Piraye'ye olan özlemini konu alan film, ilk gösteriminde galaya katılanlardan tam not aldı.Filmde Nazım Hikmet'i canlandıran Yetkin Dikinciler, "Nazım Hikmet'i oynamanın büyük bir sorumluluk getirdiğine inandığım için çok heyecanlıyım" derken, senarist Metin Belgin ise projeyle ilgili şunları söyledi: "Bir dünya şairinin yaşamından bir kesiti beyazperdeye aktarıyoruz. Bu yıllar önce yapılması gereken bir projeydi."Film ekibinin yanı sıra Sibel Turnagöl, Ayşegül Aldinç, Zeynep Beşerler gibi birçok ünlü ismin galasına katıldığı "Mavi Gözlü Dev" bugün vizyona giriyor.

Mavi Gözlü Deve görkemli gala
Â
Mavi Gözlü Deve görkemli gala
Â
Mavi Gözlü Deve görkemli gala

 Özge Özberk-Yetkin Dikinciler-Dolunay Soysert               Sinan Tuzcu-Dolunay Soysert

 Film çekiminden notlar

- Sanat Yönetmeni Mustafa Ziya Ülkenciler, Nazım Hikmet'in Bursa Hapishanesi'ndeki dönemi için Beykoz'da bir plato kurarak cezaevini realize etti.

- Nazım Hikmet'in kaldığı oda, 1944 yılında çizdiği yağlıboya tablodan esinlenerek hazırlandı.

- Derya Ergün ve ekibinin usta makyajıyla Yetkin Dikinciler'in yüzü şaire benzetildi. Diğer karakterlerin makyajları da fotoğrafları uzun uzun incelendikten sonra yapıldı.

Haberin Devamı

- Cem İdiz, filmin müziklerinin yanı sıra "Davet" şiirini de besteledi.

Mavi Gözlü Deve görkemli gala

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!