Masumiyet Müzesi Londra’ya gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Masumiyet Müzesi Londra’ya gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 20:59

Orhan Pamuk’un Çukurcuma’da açtığı ‘Masumiyet Müzesi’ndeki eşyanın replikalarından oluşan bir sergi bugün Londra’daki Somerset House’ta açılıyor.

Haberin Devamı

NOBEL ödüllü yazar Orhan Pamuk’un aynı adlı romanının 2008’de yayınlanmasın ardından 2012 yılında kapılarını açan ‘Masumiyet Müzesi’, Londra’nın önde gelen galerilerinden Somerset House’ta bir sergiye dönüşüyor. Müzede yer alan on üç vitrine ait replikalar, Somerset House’un Courtyard Galerisi’nde 27 Ocak - 3 Nisan tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Masumiyet Müzesi romanında anlatılan 1970’ler ve 1980’ler İstanbul’undan eşyaların olduğu kutularla beraber Grant Gee’nin yönettiği, Venedik Film Festivali’nde ilk gösterimi yapılan ‘Anıların Masumiyeti’ filminden videolar da bu sergide yer alacak. Orhan Pamuk’un katılımıyla gerçekleşecek ‘Masumiyet Müzesi Londra’da sergisinin açılışı bugün yapılacak. Londra’nın merkezinde Thames Nehri’nin kıyısında tarihi bir binada yer alan Somerset House, farklı disiplinlerden sanatçılarla gerçekleştirdiği sergilerle, İngiltere’nin en önemli sanat kurumları arasında yer alıyor. 

Haberin Devamı

AVRUPA’DA YILIN MÜZESİ SEÇİLMİŞTİ

Masumiyet Müzesi, açıldığından beri yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Bir aşk hikâyesini eşyalarla anlatan müze, aynı zamanda 1950’lerden 2000’lere İstanbul’daki gündelik hayat üzerine pek çok detayı da koleksiyonunda barındırıyor. Masumiyet Müzesi, 2014 yılında Avrupa Müze Forum’u tarafından verilen, Avrupa’da Yılın Müzesi Ödülü’nü kazanmıştı. 2015 yılında gerçekleşen 14. İstanbul Bienali’nin mekânları arasında yer alan Masumiyet Müzesi, Achilles Gorky’nin işlerini ağırladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!