‘Masum piknik’e gözaltı

Güncelleme Tarihi:

‘Masum piknik’e gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sarıklı-cüppeli ve tüfekli piknikçiler, jandarma tarafından gözaltına alındı. Pikniği düzenleyen ve İbrahim Serdar'la birlikte ‘‘irtica kampı’’ görüntülerine giren 12 kişi de yakalandı. Daha önce silahlı fotoğraflar, bazı çevrelerce ‘‘Masum bir piknik’’ olarak yorumlanmıştı.

İstanbul'un sadece 40 kilometre yakınında, Kemerburgaz, Yeniköy'deki kömür ocaklarının arasında oluşan gölün kıyısında 'İrtica kampı' kurup, ellerinde havalı tüfeklerle eğitim yapan 12 kişi, İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sanıklarla birlikte 2 havalı tüfek elde edilirken kampta eğitim veren eski Kuran Kursu hocası İbrahim Serdar, ‘‘Biz devletine milletine bağlı insanlarız’’ dedi.

İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda dün yapılan açıklamada Hürriyet Gazetesi'nde yayımlanan haberden sonra 'İrtica Kampı' olarak adlandırılan bölgede herhangi bir gruba rastlanmadığı belirtildi. Fotoğraflarda görünen kişilerle ilgili olarak yapılan çalışmalar sonunda, kampta eğitim veren İbrahim Serdar ile birlikte 16 yaşındaki A.Ç., 19 yaşındaki Ahmet Tutal, 17 yaşındaki E.T, 17 yaşındaki H.D., 18 yaşındaki Furkan Karaman, 17 yaşındaki E.A., 18 yaşındaki Murat Yıldız, 17 yaşındaki Y.S., 20 yaşındaki Adem Güntekin, 17 yaşındaki Süleyman Balcı ve 18 yaşındaki Halil Çördükçü yakalandı. Kamp yerinde yaşları 16-20 arasında değişen öğrencilere vaaz veren İbrahim Serdar'ın Kuran Kursu hocası olduğu, ancak ruhsatsız olması nedeniyle kursun kapatıldığı bildirildi.

KURBAN İÇİN GİTMİŞ

Gençleri pikniğe götürdüğünü söyleyen İbrahim Serdar, ‘‘Biz oraya kamp için değil, yeni bir otomobil almıştım onun kurbanını kesip piknik yapmak üzere gitmiştik. Orada toplu namaz kılıp Kuran okuduk. Elimizdeki silahları eğlence için götürmüştük. Başka bir amacımız yoktu. Bizler devletine milletine bağlı insanlarız. Buraya da davet edildiğimiz için kendiliğimizden geldik. Kimse bizi zorla alıp getirmedi’’ dedi.

Sanıklar kendilerinin teslim olduğunu iddia ederken, bu kişileri kendilerinin gözaltına aldığını söyleyen jandarma yetkilileri ise kamptaki iki kişinin de daha sonra teslim olacağını belirttiler.

İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Baki Onurlubaş ise yaptığı açıklamada, ‘‘Silahlı Kuvvetler bilindiği gibi irtica konusunda hassasiyet içerisindedir. Haber yayınlandıktan sonra bölgede araştırmalarımızı yaptık çekilen fotoğraflardan sonra teşhis ettiğimiz kişileri gözaltına alıp haklarında soruşturmaya başladık. Gerek sanıkların beyanında gerekse bizim yaptığımız araştırmada buranın kamp değil, piknik amaçlı kullanıldığı görüldü. Sarıklı ve cüppeli olarak piknik yapanların bölgeye ilk defa geldikleri tespit edildi’’ dedi. Sanıkların kılık kıyafet kanununa muhalefet suçundan adileyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Tüfekler eğlenmek içindi

Kemerburgaz'da irtica kampı kurarak silahlı eğitim yapan 12 kişi gözaltına alındı. Kampta eğitim veren İbrahim Serdar, kendisinin ve diğer arkadaşlarının hiçbir vakfa üye olmadığını, eğlenmek amacıyla iki tane havalı tüfeği de yanlarında bulundurduklarını ileri sürdü. Bu tüfekler ile atış talimi yapmadıklarını iddia eden Serdar, ‘‘Silahlar zaten çocukların tüy atmak için kullandığı havalı tüfeklerdendi. Fotoğraftaki kıyafetler namaz esnasında giydiğimiz şeyler. Orada Kuran da okumuştuk. Kanunlara bile bile karşı gelmeyiz’’ şeklinde konuştu. Serdar, bir süre Kuran Kursu hocalığı yaptığını, ancak kurs kapatılınca çay yetiştiriciliğiyle uğraşmaya başladığını bildirdi. Serdar, haberin ardından arkadaşlarıyla toplanıp emniyete teslim olduklarını kaydetti. Sanıklardan Adem Güntekin de kamp diye bir şeyin söz konusu olmadığını bildirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!