Maskeli ve jelli eğitim

Güncelleme Tarihi:

Maskeli ve jelli eğitim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2009 12:02

Domuz gribi endişesi nedeniyle bazı ilköğretim okullarında öğrenciler, derslerde tedbir amaçlı maske kullanmaya başlarken sıraların üzerinde bulunan el temizleme jelleri de dikkati çekiyor.


Domuz gribi hastalığının en fazla görüldüğü 6 ilden birisi olan Bursa'da risk grubunda yer alan ilköğretim çocuklarının sağlıklarının korunması için büyük çaba gösteriliyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda temizlik çalışmalarını büyük bir titizlikle yürütürken, bazı okullarda öğrenciler, tedbir amaçlı maske kullanıyor.

Ailelerinin ve öğretmenlerinin tavsiyesi üzerine öğrenciler, ağızlarında maskeyle ders dinliyor. Öğrencilerin önündeki sıralarda bulunan el temizleme jelleri de dikkati çekiyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Bursa'da 450 binden fazla öğrencinin eğitim gördüğünü, halk eğitim kursiyerleri ile çıraklık eğitimlerinin de katıldığında rakamın 600 bine yaklaştığını söyledi.

Bu öğrencilerin tamamının günlük devamsızlıklarını, sağlık durumlarını izlediklerini ifade eden yetkililer, şunları kaydetti:
“Nisan ayından bu yana oldukça yoğun ve kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Domuz gribi konusunda eğitim alan öğretmenlerimiz, okullardaki meslektaşlarına ve öğrencilere bildiklerini aktarıyor. Bütün öğretmenlerimiz, özellikle ilköğretim öğrencilerinde el temizliği üzerinde hassasiyetle duruyor. Tokalaşmama, sarılmamayla ilgili öğrencilere sürekli önerilerde bulunuyoruz. 'Yakınlarımızı uzaktan sevelim' gibi nasihatlerimiz oluyor. Okulların temizliği konusunda çok hassasız.”

Yetkililer, tuvaletlere el temizliği konusunda afişler ve yazılar astıklarını belirterek, “Bir şube müdürü, bütün işleri bırakıp sadece bu konulara yöneldi. Bütün öğrencileri kontrol altında tutmaya çalışıyor. Şu ana kadar ciddi bir sıkıntı yaşanmadı. Birçok okulda tedbir amaçlı maske kullanımı arttı. Korunmak için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!