Masanın suç sicili

Güncelleme Tarihi:

Masanın suç sicili
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 00:00

BAŞKENT Polisi'nin başlattığı ve 2. Susurluk olarak gösterilen "Küre Operasyonu"nun soruşturmasında sanatçı İbrahim Tatlıses'in de yer aldığı bir masa fotoğrafının suç sicili ortaya çıktı. Masada müziğe eşlik ederek el çırpan beş kişiden dördü çete suçlamasıyla tutuklandı.

Haberin Devamı

Çete lideri Kasım Zengin'in mahkemedeki ifadesi rüşvetçi polisler listesi, ünlü bir işadamının torununun kaçırılması girişimi ve Derya Tuna'nın vurulması olayının perde arkasını ortaya koydu.

GENELKURMAY DEVREDE

Polis yürüttüğü operasyonla ilgili anında Genelkurmay Başkanlığı'nı bilgilendiriyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın hem savcılığa hem de polise her konuda yardımcı olduğu belirtilirken, "Soruşturma nereye kadar dayanırsa dayansın. Kimsenin korunması söz konusu olamaz. İstediğiniz bilgi veya belgeye anında ulaşmanız konusunda tüm birimler uyarıldı" mesajı verildi. Genelkurmay'ın söz konusu operasyonla ilgili ayrıca bir idari soruşturma yürüttüğü bildirildi.

Öte yandan yine soruşturma kapsamında aranan sanatçı İbrahim Tatlıses'in eski koruması Gökhan Kazancı da dün polis tarafından gözaltına alındı. Çorum'da yakalanan Kazancı'nın sorgusu da Ankara Emniyeti'nde devam ediyor. Polis zanlıların verdiği ifadeler doğrultusunda yeni gözaltılar olabileceğini bildirdi.

RÜŞVETÇİ POLİSLER LİSTESİ

Çete lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Kasım Zengin'in mahkemedeki ifadelerinde ilginç itiraflarda bulunduğu da ortaya çıktı. Zengin, mahkemedeki ifadesinde "Geyşam" masaj salonunun sahibi Zeliha Tüfekçi'nin kendisinden rüşvet isteyen polislerle ilgili yardım talebinde bulunduğunu söyledi. Zengin, rüşvetçi polisler listesinin Emniyet eski Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır aracılığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne iletildiğini belirterek, "Bu polisler Ahlak Masası'nda görevli idiler. Sonradan bu birimin dağıtıldığını öğrendik" dedi. Rüşvetçi polisler listesi ile ilgili olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de ayrı bir soruşturma başlattığı öğrenildi.

ADAM KAÇIRACAKTIK

Zengin, Yüzbaşı Nuri Bozkır'ın Sheraton Oteli'nin sahibinin torununu kaçırmayı planladığını da anlattı. Kasım Zengin olayı şöyle anlattı:

"Bir gün Nuri, adamı Mustafa'ya, 'Sheraton işi ne oldu' diye sordu. Sheraton'un sahibinin erkek torununun kaçırılarak veya bir şekilde bir evde ilişkiye sokularak görüntüsünün alınması ve dedesinden büyük miktar para alınması işiydi. Mustafa 'Yakında hallolacak. Şu an Rus bir bayan arkadaşı var. Onu ayarlarsak eve çekeceğiz' dedi. Yüzbaşı Nuri bana 'Organize operasyon yapacak, sendeki kimlik ve CD'leri geri ver. Ben sana başka belge vereceğim' dedi. Bundan 4-5 ay kadar önce de Nuri yüzbaşı, 'Organize sizi dinliyor ama bundan bir şey çıkmaz' dedi. Kimliğimi attığımı söyleyip vermedim."

ÇAKIR: ÇETE YÖNETMEM

Bu arada Emniyet eski Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ise tutuklanmadan önce Hürriyet'e yaptığı açıklamada çete yönetmesinin söz konusu olamayacağını söylemişti. Çakır, aynı sözleri mahkemedeki ifadesinde de tekrar etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!