Martı projesi tam gaz

Güncelleme Tarihi:

Martı projesi tam gaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 22:35

İSTANBUL Kabataş sahilinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan, kanatları açık bir martı şeklinde tasarlandığı için kamuoyunda "Martı Projesi" olarak bilinen "Kabataş Transfer Merkezi Projesi"nde denize doğru uzanacak iskeleler için kazık çakma işlemleri tüm hızıyla sürüyor.

Haberin Devamı

İskelelerin yüksekliği ise, şehrin siluetini bozmaması için 9.5 metreyi geçmeyecek. Projede deniz otobüsü, vapur ve deniz otobüsü iskeleleri yenilenecek. İnşaat nedeniyle Kabataş 2 yıl deniz trafiğine kapalı kalacak.

90 BİN METREKARE
Proje kapsamında yaklaşık 90 bin metrekarelik alanın yeniden düzenlenmesi bekleniyor. 2016 yılında metro ilavesi kararı verilen projede otomobillerin geçtiği yol yeraltına alınıp, tüm entegrasyon bu alanda sağlanacak.

Proje ile Kabataş İskelesi, Kabataş-Taksim füniküler hattı ve yapımına başlanan Mahmutbey - Kabataş metro hattı entegre olacak. Bölgede büyük eksiklik olan, 10 bin metrekarelik bir meydan da oluşturulacak. Sahil şeridindeki yeşil bandı da kesintisiz yayalara ayrılacak.

Kabataş sahilinde kazıkları denize büyük oranda çakılan projede müze, sergi salonları ve otoparklar inşa edilmesi bekleniyor. Altta ve üstte geçiş alanlarında büfe, gazete bayi gibi üniteler yapılması da planlanıyor.  




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!