Marmaris'teki astronot heykeli çalındı

Güncelleme Tarihi:

Marmaristeki astronot heykeli çalındı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2009 18:50

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki yat limanında bulunan, 1997 yılı Temmuz ayında dikilen ABD'li astronot Jim Reilly'nin heykeli çalındı.

Marmaris Belediyesi tarafından 1997 yılında Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim görevlisi Rahmi Atalay'a yaptırılan ve turistik ilçenin simgesi haline geldiği için çok sayıda yerli- yabancı tatilcinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği astronot heykeli önceki gece ortadan kayboldu.

1.75 santim boyunda ve 12 kilogram ağırlığındaki, fiberglastan yapılma Marmaris Kalesi'nin önündeki heykelin çalınması şaşkınlık yarattı. İhbar üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilginç hırsızlık olayıyla ilgili soruşturma başlattı. Kayıp heykelin denize atılmış olabileceği ihtimalini de göz önünde bulunduran polis, sualtı ekiplerini ve tecrübeli dalgıçları seferber etti. Yapılan dalışlardan sonuç elde edilemedi, heykele rastlanmadı. Yat limanındaki güvenlik kameralarının çalışmıyor olması ise ekiplerin işini zorlaştırdı, çevre dükkanlardaki kameraların görüntüleri incelemeye alındı.

Heykelin yapıldığı dönem Marmaris Belediye Başkanlığı görevini yürüten ANAP'lı İsmet Karadinç, “Çok ayıp ve yazık. 24 saat insanların gezdiği bir yerde koskoca heykel nasıl ortadan kaybolur. Şaşırmamak elde değil. Heykelin özel bir anlamı vardı. Türk ve Amerikan İşadamları Derneği’nin desteğiyle yaptırılan bu heykel, Marmaris’in, bayrağımızı uzaya diken kişiye saygı ve hürmet anlamı da içeriyordu” dedi.

Marmaris'teki heykel, Kasım 1997'de uzaya fırlatılan mekikte bulunan ABD'li Astronot Jim Reilly'in yanında Türk bayrağı götürmesine teşekkür amacıyla dikilmişti. 6 Temmuz 1997'de Marmaris Yat Limanı'na yerleştirilen heykel, astronottan çok, dalgıça benzediği gerekçesiyle eleştirilere hedef olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!