Marmara Üniversitesi’nde teknoloji devrimi

Güncelleme Tarihi:

Marmara Üniversitesi’nde teknoloji devrimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2003 11:23

8.3 milyon dolara mal olan mekatronik sistemler laboratuvarları Göztepe Kampüsünde törenle açıldı.
Elektrik, elektronik, makine ve bilgisayar teknolojilerinin birlikte kullanılarak akıllı makine, cihaz ve sistemlerin üretimini amaçlayan “mekatronik” alanında eğitim verecek Mekatronik Sistemler Üretim ve Otomasyonu Laboratuvarları Türkiye’de ilk olduğu kaydedildi.

Prof. Dr. Erem, kriz döneminde DPT tarafından destekli 8.3 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirildi. “Mekatronik üretim sistemleri, gelecekte insanın yerini alacak, kendi kendini kontrol edebilen otonom sistemlerdir” diyen Prof. Dr. Erem “mekatronik teknolojinin kaliteyi ve üretimi artırdığını, işçiliği azalttığını” vurguladı. Prof. Dr. Erem, Türkiye’nin de dünyadaki 20 büyük ekonomi arasında yer almasına rağmen, rekabet gücü sıralamasında 40’ıncı sıranın altında olduğuna işaret etti.        
REKABET GÜCÜNÜ ARTIRIYOR 
  Mekatronik Sistemler İmalat ve Otomasyonu Projesi Direktörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Güney, son yıllarda mekatronik teknolojinin uzay, otomotiv, kimyasal işlemler, bilgisayarlar, iletişim, elektronik, tıp gibi pek çok alanda uygulaması bulunduğunu anlattı. Güney bu alanda yetişmiş mühendis ve teknik elemana ihtiyaç olduğunu ve bu ihtiyacın gün geçtikçe arttığını kaydetti. 
  15 laboratuvarı kuran ve laboratuvarların bulunduğu 1.560 metrekarelik binayı bağışlayan Alman Festo A.Ş. Genel Müdürü Otto Bauer de, projeyle MÜ’de yeni bir dönemin başladığını bildirdi. MÜ’de yeni kurulan Mekatronik Bölümü’nde, 2003-2004 eğitim ve öğretim yılından itibaren 30 kişilik kontenjanla lisans eğitimine geçilecek ve daha sonra da yüksek lisans ve doktora programlarına başlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!