Marmara Denizi’nde film gibi kaçakçılık operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Marmara Denizi’nde film gibi kaçakçılık operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2007 00:00

İSTANBUL Boğazı’nı transit geçen büyük tonajlı gemilerden akaryakıt alıp kendilerine ait küçük tonajlı gemilere aktaran ve daha sonra balıkçı teknelerine satan 10 kişi, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince film sahnelerini aratmayacak bir operasyonla yakalandı. Helikopterle gözleme ve sıkıştırma yapan jandarma timleri 211 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi.

İHBAR ÜZERİNE: İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Marmara açıklarında, balıkçı teknelerine kaçak yollarla mazot satıldığı ihbarı üzerine araştırma başlattı. Helitopterle yapılan gözetlemde ihbarın doğruluğu anlaşılınca jandarma ile Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ekipleri ortak operasyon düzenledi. Marmara açıklarında sıkıştırılan 3 akaryakıt tankerinde inceleme yapan ekipler, tankerlerin mazot depolarının alt tarafına demir vidalarla sabitlenen ve demir kapaklarla kamufle edilen gizli bölmeler buldu. Kaçak olduğu anlaşılan 211 ton kaçak akaryakıta el koyan jandarma timleri, aralarında suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen Tahir T.nin de aralarında bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

7 DAKİKADA: Jandarma yetkilileri, mazot tankerlerindeki düzenekle yasal ile kaçak akaryakıtın birbirine karışmasının engellendiğinin ve 10 ton mazotun 7 dakikada kolaylıkla bir gemiden başka bir gemiye aktarımının yapılabildiğinin görüldüğünü söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!