Marmara buz kesti

Güncelleme Tarihi:

Marmara buz kesti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2012 00:00

Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Yalova’da önceki gece termometreler uzun yılların en düşük ısısını ölçtü. Marmara’nın güneyinde bugünden itibaren sıcaklıklar yükselecek.

Haberin Devamı

YURDUN büyük bölümü soğuk havanın etkisinde. Marmara Bölgesi’nin güneyinde yer alan Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Yalova’da önceki gece termometreler uzun yılların en düşük ısısını ölçtü. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre, ocak ayı sıcaklık ortalaması 1.6 derece olan Bursa’da dün hava eksi 8.3, 1.1 olan Balıkesir’de eksi 7.3 dereceydi. Ortalaması 3.3 olan 2 ilden Çanakkale’de de ısı, eksi 3.5 olarak ölçüldü. Yalova’da ise termometreler eksi 1.3’ü gösterdi. Marmara’nın güneyinde bugünden itibaren sıcaklıklar yükselecek. Doğu Anadolu Bölgesi’nde de dondurucu soğuk ve tipi yaşamı felç ederken, kapalı olmasına rağmen Muş- Diyarbakır karayoluna giren otomobildeki 2 kişi, çığ altında kalmaktan kılpayı kurtuldu. Kara saplanan otomobildekiler, önceki geceyarısı kurtarıldı.

Kütahya Gediz ilçesindeki Murat Dağı’nda jeotermal kaynak arama çalışmaları yapan özel firmada çalışan 8 işçi, önceki gün yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. İşçiler, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Afyonkarahisar Kar nedeniyle yolları kapanan köy ve beldelerdeki hastaların imdadına kar paletli ambulanslar yetişti. Doğum sancıları tutan 4 anne adayı ile 2 diyaliz hastası, kar paletli ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

Haberin Devamı

Erzurum Son 24 saatte, yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 3’ü hamile 5 hasta, karla mücadele ekiplerince hastaneye ulaştırıldı.

Malatya Yolu kapalı olan Esencik köyünde mahsur kalan hamile Mevlide Aktaş (22), askeri helikopterle kurtarılarak getirildiği hastanede bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Donarak öldü

Trabzon Geyikli beldesindeki evinden önceki gün pazara giden Ahmet Kandil (72), dün okula giden öğrenciler tarafından evinin yaklaşık 200 metre uzağında donmuş halde bulundu.

Ambulans kara takıldı

Marmara buz kesti


ZONGULDAK’ın merkeze bağlı Sivriler beldesine bir hastayı almaya giderken kar nedeniyle yolda mahsur kalan ambulans, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nin (UMKE) yaklaşık 2 saat süren çalışmasıyla kurtarıldı. 76 yaşındaki hasta Kadir Çelikkanat ise bir kamyonetle hastaneye gönderildi. Kar yağışının yoğun olduğu Sinop’ta vatandaşlar aç kalan kuşları unutmadı ve yemle doyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!