Mardin'de AK Parti ve BDP'liler arasında kavga

Güncelleme Tarihi:

Mardinde AK Parti ve BDPliler arasında kavga
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 07, 2011 12:37

Mardin'in Midyat İlçesi'nde, BDP'nin desteklediği KCK/TM tutuklu adayı Gülser Yıldırım'a destek amacıyla düzenlenen konser sonrası, AK Partili ve BDP'liler arasında kavga çıktı.

AK Parti ilçe binasına yürümek isteyen bir grup BDP'liyi polis, gaz bombası kullanarak dağıtırken, AK Partili bir grup ise taÅŸ ve sopalarla bağımsız milletvekili adayı Gülser Yıldırım'ın seçim aracına saldırarak aracın camlarını kırdı. BDP'nin Mardin'de desteklediÄŸi ve PKK'nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar BirliÄŸi Türkiye Meclisi (KCK/TM) davasında tutuklu bulunan bağımsız milletvekili adayı Gülser Yıldırım'a destek vermek için Midyat'ta konser düzenlendi. Yerel sanatçıların katıldığı konserde, Türkçe, kürtçe ve Mıhellemice ÅŸarkılar söylendi.Â

KARÅžILIKLI GERGÄ°NLÄ°K

Konserin sonunda BDP’li bir grup slogan atarak, ilçe merkezindeki AK Parti seçim bürosuna yürümek istedi. AK Parti seçim bürosu önünde güvenlik önlemi alan çelik kuvvet polisi, gaz bombası kullanarak, gruba müdahale etti. Müdahale sonrası grup, ara sokaklara kaçarak dağıldı. Haberin duyulması üzerine çok sayıda AK Partili de bıçak, satır ve sopalarla seçim bürosu önünde toplanarak, BDP'nin desteklediği milletvekili adayı Yıldırım'ın seçim bürosuna saldırmak istedi. Ancak Ak Partili Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, kalabalığı yatıştırarak saldırıyı önledi.Çevik kuvvet polisleri ile birlikte seçim bürosu önünde beklemeye devam eden AK Partililer, bu sırada caddeden geçen bağımsız milletvekili adayı Gülser Yıldırım'a ait seçim aracına saldırdı. Aracın tüm camlarını kıran AK Partililere, olay yerinde bulunan çevik kuvvet polisi müdahalede yetersiz kaldı.

Sivil polisler de saldırı anını görüntülemeye çalışan basın mensuplarını engellemeye çalıştı. Araç sürücüsü saldırı sırasında gaza basarak aracı olay yerinden uzaklaştırdı. Daha sonra olay yerine AK Parti Mardin 5’nci sıra milletvekili adayı Edip Demirdağ, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Sıtkı Edis de geldi.

BAÅžKAN NASIROÄžLU: MHP DÄ°YARBAKIR'DA MÄ°TÄ°NG YAPTI SORUN OLMADI

Demokrat Parti'den seçilen ancak kısa bir süre önce AK Parti'ye geçen Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, seçim bürosu önünde kısa bir konuşma yaparak, gençlerin tahriklere kapılmaması uyarısında bulundu. Nasıroğlu, "Hepimiz dostuz ve arkadaşız. Tahriklere kapılmayın. Tahrik edenleri hiç önemsemeyin. MHP’liler Diyarbakır’da miting yaptı. Kimse ona bir şey dedi mi? BDP’liler de gelsin Midyat’ta miting yapsın. Bize ne? Burası Türkiye Cumhuriyeti. İsteyen istediği yerde miting yapar" dedi. Gece geç saatlere kadar süren gerginlik sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!