Maraton coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Maraton coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2023 07:00

Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu olma unvanını taşıyan Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

Anadolu yakasından başlayıp 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geçilerek Avrupa yakasında sonlanan koşuda bazıları köprü üzerinde manzarayı izledi. Bir grup köprüde kahve keyfi yaparken, bir kişi ise koşuda sevgilisine evlilik teklifinde bulundu. 

Maraton coşkusu

Maratonda bir kişi sevgilisine evlilik teklifinde bulundu.

Bazı katılımcılar da Filistin bayrakları ve İsrail’i kınayan pankartlar taşırken, İsrail aleyhine sloganlar attı. Katılımcılar, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Türk bayrakları ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterlerini taşıdı. Kimileri köprü üstünde hatıra fotoğrafı çektirerek koşuya devam etti. Kimileri ise çocuklarıyla birlikte maratona katıldı. Köprü üstünde vatandaşlar çay, kahve ve simit yiyerek o anların fotoğrafını çekti.

Haberin Devamı

Maraton coşkusu

Halk koşusuna Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Celalettin Kocatürk ile akciğer kanserini yenen 100 hastası da katıldı.

KENYALILAR ZİRVEDE

- 42 kilometrelik zorlu parkurda erkeklerde birinciliği Kenyalı atlet Panuel Mkungo, 2 saat 10 dakika 35 saniyelik derecesi ile tamamladı. İkinciliği aynı ülkeden Benard Cheruiyot Sang, üçüncülüğü ise yine aynı ülkeden James Kiplagat elde etti. Kadınlarda Kenyalı atlet Beatrice Cheptoo 2 saat 27 dakika 9 saniyelik derecesi ile kürsünün zirvesinde yer aldı. Cheptoo’nun ardından aynı ülkeden, ikinciliği Veronicah Njeri Maina, üçüncülüğü ise Valentina Mateiko kazandı.

Maraton coşkusu

Maratonda koşuların startını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu verdi. İmamoğlu startın ardından vatandaşlar ile boğaz köprüsünden geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!